Hakkımızda | Koç Üniversitesi

NİS '17 TÜMÜNÜ GÖR

Koç Üniversitesi’nin Kuruluş Öyküsü ve Felsefesi

Kuruluş Öyküsü ve Felsefesi

1993 yılında İstanbul’da kurulan Koç Üniversitesi, kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesidir. Koç Üniversitesi bir Mükemmeliyet Merkezi olma misyonuyla, üstün yetenekli gençler ile değerli öğretim görevlilerini biraraya getirerek; bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Koç Üniversitesi'nin mezunları en üst düzeyde ahlaki değerlerle donatılmış olup; toplumsal sorumluluk taşıyan ve demokrasinin değerlerine sahip çıkan bireylerdir.

Koç Üniversitesi Yönetimi

Koç Üniversitesi, öğrencilerine merak duyan, sorgulayan, araştıran, sorumluluk alan ve dünya vatandaşlığı bilincine sahip bireyler olarak yetişmeleri için gerekli her tür donanımı sunar. Üniversite, öğrencileri ile okula adım attıkları ilk andan mezuniyete kadar; hatta mezun olduktan sonra dahi daima diyalog halindedir. Üniversite yönetimi öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerine yaygınlaştırmıştır.

Sayılarla Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi, mükemmeliyet merkezi olma vizyonu doğrultusunda ve öğrenci odaklı öğretim anlayışı ile bugün yaklaşık 6000  öğrenciye eğitim vermektedir. İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk ve Tıp Fakülteleri ve Hemşirelik Fakültesi ile eğitime hizmet etmekte olan Koç Üniversitesi 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 25 doktora programı ile; Türkiye'de ve dünyada bilimin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Koç Üniversitesi, Türkiye’de öğretim üyesi başına en fazla makale yayınlama oranı sahip üniversitelerden biridir.

İdari Birimler

Genel Sekreterlik, Mali İşler, İnsan Kaynakları, Kurumsal İlişkiler ve Geliştirme, Araştırma ve Proje Geliştirme, Öğrenci Dekanlığı, İnşaat, İletişim Direktörlüğü, Kütüphane, Spor Merkezi gibi üniversitenin her alanına yayılan bir kapsamda, Koç Üniversitesi 407 adet idari çalışanı bünyesinde barındırmaktadır.

Ziyaretçiler İçin

Koç Üniversitesi’nin ana kampüsü Rumelifeneri, Sarıyer’dedir. Üniversite'nin yeşillikler içinde yer alan emsalsiz kampüsünde her an kültür, sanat ve spor faaliyetleri bulunmaktadır. Koç Üniversitesi’nin tüm üyelerinin günlük yaşamları için gerekecek her tür hizmet (Sağlık Merkezi, kuaför, market ve yemekhane vb) güvenli ve konforlu bir şekilde Rumelifeneri Kampüsü'nde sunulmaktadır.