Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası | Koç Üniversitesi

EYL '17 TÜMÜNÜ GÖR

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

Koç Üniversitesi, bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye’nin yetiştirdiği yurt içinde veya dışında evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmuş henüz 50 yaşını tamamlamamış başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek üzere Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası ödül programını 2016 yılında başlattı. Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’na aday olacak bilim insanları, Koç Üniversitesi tarafından çeşitli bilim alanlarında uzman isimlerden oluşan ‘Seçici Kurul’ üyeleri tarafından belirleniyor. Bu yıldan başlayarak bir yıl Fen, Mühendislik ve Tıp Bilimleri ve sonraki yıl da İdari, Sosyal, İnsani Bilimler ve Hukuk alanlarında verilecek.

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası
Seçici Kurulu

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

2016 yılı seçici kurulunda, dünyanın en önemli kurumlarından Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil (Harvard Üniversitesi), Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız (Georgia Institute of Technology), Prof. Dr. Ali Erdemir (Argonne Ulusal Laboratory), Prof. Dr. Ataç İmamoğlu (ETH Zurich) görev yapmıştır.

Fakülteler ve Enstitüler

5 Aralık 2016’da ilk kez verilen ödül, “Fen, Mühendislik ve Tıp” alanında dünya çapında ses getiren çalışmaları için Prof. Dr. Aydoğan Özcan’ın oldu. Ödül, hesaplamalı görüntüleme, mikroskopi ve fotonik alanlarında üst düzey temel bilimsel çalışmalarının yanı sıra tele-tıp, mobil algılama ve teşhis uygulamaları konusunda yenilikçi teknolojiler geliştiren Prof. Dr. Özcan’a verilmiştir.

2016 yılı Rahmi M. Koç Bilim Madalyası filmi için lütfen tıklayınız.

2016 yılı Rahmi M. Koç Bilim Madalyası afişi için lütfen tıklayınız.

5 Aralık 2016 Rahmi M. Koç Bilim Madalyası ödül töreni videosu için lütfen tıklayınız.

Prof. Dr. Aydoğan Özcan Hakkında

Fakülteler ve Enstitüler

Kaliforniya Üniversitesi (Los Angeles) ve Howard Hughes Sağlık Enstitüsü’nde profesör olarak görev yapan Aydoğan Özcan, Kaliforniya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Biyo-ve Nano-Fotonik Laboratuvar’ını yönetiyor; Kaliforniya Nano Sistemleri Enstitüsü’nde yardımcı direktör olarak çalışmalarını yürütüyor. 33 adet yayımlanmış patenti ve 20’den fazla onay bekleyen patent başvurusu olan Özcan’ın bir kitabı ve önde gelen hakemli dergi ve konferanslarda yayımlanan 450’den fazla makalesi bulunuyor.

Prof. Dr. Özcan, International Photonics Society and the Optical Society of America Amerikan Uluslararası Fotonik ve Optik Topluluğu) asli üyesi olup, hesaplamalı görüntüleme, algılama ve tanı konularına yaptığı üstün katkılardan dolayı: “Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers”, “International Commission for Optics”, “Photonics Society Early Career Achievement”, “Biophotonics Technology Innovator”, “Army Young Investigator”, “NSF CAREER”, Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından verilen “NIH Director’s New Innovator”, “Navy Young Investigator” , “IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) Photonics Society Young Investigator” , “Distinguished Lecturer Award”, “National Geographic Emerging Explorer”, “National Academy of Engineering The Grainger Vakfı Frontiers of Engineering” ve “MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) 35 Yaş Altı Araştırmacı” ödülü gibi alanlarında en prestijli ödüllere layık görülmüştür.

Prof. Dr. Aydoğan Özcan için hazırlanan film için lütfen tıklayınız.

6 Aralık 2016 günü Prof. Dr. Aydoğan Özcan’ın Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği seminer için lütfen tıklayınız.