İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik
Yayınlanma Tarihi 2024-05-21 12:00
ÖdüllerKoç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nün, the European Foundation for Management Development (EFMD) tarafından verilen İşletme Okulları Etki Sistemi (BSIS) payesini almaya layık görüldüğünü gururla duyuruyoruz. Türkiye’de BSIS’i alan ilk kurum olması, Koç Üniversitesi’nin hem İstanbul’da, hem de ulusal ve uluslararası alandaki istisnai etkisini açıkça yansıtmaktadır.
BSIS Direktörü François Bonvalet, Koç Üniversitesi'ni kutlayarak, "Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Enstitüsü’nü, öğrenci başarısına ve toplumsal gelişime etkili katkıları ile ilk kez BSIS payesini almaya hak kazandıkları için tebrik ediyoruz. Çeşitliliğe, yeniliğe ve sürdürülebilir uygulamalara olan bağlılıklarıyla, eğitime bütünsel yaklaşımları, olağanüstü öğretim üyesi kadroları ile birlikte müfredatları, iş birlikleri ve girişimleriyle yankı uyandırarak, hem küresel pazarı, hem de yerel toplumlarını zenginleştiriyorlar." demiştir.
Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. ve Üniversitemizin kuruluşunun da 30. yılını kutladığımız çok özel bir yılda BSIS çalışmalarımızı arttırıp, çok kapsamlı bir değerlendirme sürecini başarı ile tamamladık. Koç Üniversitesi olarak, bir yandan araştırma ve eğitim alanında mükemmeliyet hedefimiz doğrultusunda azimle ilerlerken, aynı zamanda da sürdürülebilir bir gelecek için çalışan sorumlu liderler yetiştirerek topluma olumlu bir etki yapmaya kararlıyız. BSIS süreci, etkimiz hakkında bize değerli içgörüler kazandırdı ve iyileştirme fırsatları sundu. BSIS payesini almak, hem yerel, hem de uluslararası alandaki olağanüstü katkılarımızı açıkça yansıtmaktadır." dedi.
İşletme Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Nilüfer Aydınoğlu, ayrıca ekledi: “Dahil olduğumuz BSIS topluluğunu, akademik, kurumsal ve sosyal ortaklarımız ve tüm sivil toplum paydaşlarımız arasındaki köprü rolümüzü güçlendirerek devam ettirmek için kuvvetli bir esin kaynağı olarak değerlendiriyoruz. Yapa zeka, inovasyon ve hızlı değişimin yaşamsal değer taşıdığı bu dönemde, lisansüstü programlarımız, akademik, ekonomik ve sosyal ilerleme için teknoloji ve bilimsel gerçekler üzerine temellendirilmiş yaklaşımımızı korumaya devam edecektir. Çalışmalarımız, ESG (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) uygulamalarını ele alan, hak temelli çalışma ortamlarını destekleyen ve bilgi-çözüm arasındaki boşluğu kapatmaya yönelen araştırma ve araştırmaya dayalı eğitim faaliyetlerine odaklanacaktır.”
BSIS değerlendirmesi, öğrenci kabulleri, araştırma ve eğitim alanındaki etki, iş piyasası sonuçları, ve kurumun yerel ekonomiye katkısı gibi konuları kapsamaktadır. İşletme okulları finansal, eğitim, iş geliştirme ve istihdam, entellektüel, sosyal, imaj ve bölgesel ekosisteme katkı konularındaki etkileri açısından değerlendirilmektedir.
EFMD BSIS Label hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayınız.
MS Tedavisinde Yeni Umut
Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Ege Anıl Uçar, Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir ve ekip arkadaşları, genç yetişkinlerde engelliliğin önde gelen nedenlerinden biri olan multipl sklerozun (MS) tedavisi üzerine yaptıkları araştırmayı Frontiers in Cellular Neuroscience dergisinde yayımladı.
Kategoriler
Son Haberler
Ödüller
Prof. Dr. Seda Keskin Prestijli ACS Mükemmellik Ödülünü Aldı
Ödüller
Dr. Öğr. Üyesi Uğur Teğin Optica Vakfı Challenge Ödülü'nü kazandı.
Ödüller
Prof. Dr. Ayşe Zarakol İngiliz Akademisi tarafından üyeliğe layık görüldü
Bilim & Teknoloji
KUISCID Eylül ayı bülteni yayınlandı!
Öne Çıkanlar
2023 Türkiye'nin En İyi Araştırma Üniversitesi