Bahar 2022 Dönemi Hakkında Güncel Kurallar ve Hatırlatmalar – 8 Şubat 2022

Değerli Koç Üniversiteliler,

Hepinizin güzel ve keyifli bir yarı yıl tatili geçirdiğiniz ümidiyle, sizlere 14 Ocak 2022’de gönderilen mesajda belirtilen 2022 Bahar Dönemi Kampüse Geri Dönüş planlarımız ile ilgili hatırlatmaları ve ek bilgileri paylaşmak için yazıyoruz.

Koç Üniversitesinin COVID-19 salgını ile mücadelede temel stratejisi tam aşılanma, HES ile hasta ve temaslı kontrolü, maske kullanımı, fiziksel mesafenin korunması, havalandırma, temizlik ve olgu/temaslı izleme etkinliklerine dayalıdır.

2022 BAHAR DÖNEMİ

Bahar Dönemi derslerimiz Akademik takvimimizde belirtildiği gibi 14 Şubat 2022’de başlayacaktır.

Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi, Bahar Dönemimizin ilk iki haftasına çevrimiçi/uzaktan (‘online’) başlayacağız. (Tıp Fakültesi 4., 5. ve 6. Sınıflar ile Hemşirelik Fakültesi 2., 3. ve 4. Sınıflar hariç). 28 Şubat haftası itibarıyla da derslerimizi yüz yüze yapmayı planlıyoruz.

Ders ekleme/çıkartma (‘Add/Drop’) dönemi ile ilgili detaylar ve diğer akademik konularla ilgili bilgiler Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı Ofisi tarafından sizinle paylaşıldı.

Ayrıca laboratuvarlarımızdaki tüm deneysel araştırma ve bilimsel çalışmalar herhangi bir kesintiye uğramadan 4 Ocak 2022 tarihinde paylaştığımız kurallar ve önlemler çerçevesinde devam etmeyi planlıyoruz.

AŞILANMA

Tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın Bahar döneminin başlaması ile kampüse geri dönmeden önce eğer eksik ise gerekli aşı dozlarınızı, zamanı gelmiş olanların ise pekiştirme (Booster) dozlarınızı hızla tamamlamanızı önemle belirtiriz.

Aşı olmamış öğrenci, akademik ve idari kadromuz ile ilgili kuralımız hala geçerlidir: Tam aşılı olmayan kişilerin aynı tarihler itibarıyla kampüse gelebilmeleri için Sağlık Merkezine örneğin alındığı tarihten itibaren 72 saatten eski olmamak üzere negatif PCR test sonuçlarını kampüse her girişlerinde bildirmeleri gerekmektedir.

COVID-19 ile mücadelede hayati bir adım olan aşılamanın önemini özellikle vurgulamak ve aşıların semptomatik hastalığa, özellikle de hastalığın ağır formuna, hastaneye yatışlara ve ölüme karşı yüksek koruyuculuk sağladığını belirtmek isteriz. Özellikle çok bulaşıcı olan ve şu anda en yaygın Omicron varyantına karşı pekiştirme (Booster) dozlarının tamamlanmasının gerektiğinin altını çizeriz.

YURTLAR

14 Ocak 2022 tarihli mesajımızı takiben, yurtlarda kalan tüm öğrencilerimizin, Bahar döneminin başlaması ile kampüse geri dönmeden önce pekiştirme (Booster) dozlarını hızla tamamlaması eksiksiz gerekmektedir. Bu şartları yerine getirmeyen öğrencilerimiz yurt odalarına giremeyecekler ve hali hazırda yurtlarda iseler de yurtta kalmaya devam edemeyeceklerdir.

Sağlık Bakanlığının en son yayınladığı genelgesine göre güncel dönemde COVID-19 ilişkili izolasyon ve karantina uygulamaları değişmiş ve buna göre pekiştirme dozu yapılmamış veya son 3 ay içerisinde hastalığı geçirmemiş kişilerin COVID-19 yakın temaslısı olması halinde 7 gün karantinada kalacakları öngörülmüştür. Bu durum Bahar Döneminde COVID-19 pozitif ve temaslı vakaları ağırlayabilme kapasitemizin aşılması riskini ön plana çıkarmaktadır. Buna istinaden protokollerimizi değiştirerek COVID-19 pozitif ve/veya temaslı öğrencilerimizden alternatifler bulmalarını isteyeceğiz.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

9 Eylül 2021 tarihli mesajımızda belirttiğimiz tüm kurallar hala geçerli olacaktır. Bu kurallarla ilgili ek bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Bu konudaki kurallarımızın daha kısa vadeli olacağını ve kampüs içindeki hareketliliği ve bireyler arası temas sıklığını azaltmayı amaçladığını, kampüsümüzdeki vaka sayılarının ve bulaş hızının sınırlandırılmasını hedeflediğini ve sağlıklı ve güvenli bir şekilde kampüsümüze geri dönmemizi sağlamak olduğunu belirtmek isteriz. Bu bağlamda planlarımız COVID-19 ile mücadelemizdeki gelişmeler doğrultusunda Bahar Ara Tatilinden önce Mart ayı boyunca yüz yüze etkinlik ve faaliyetlerin aşamalı olarak yeniden başlatılmasını içermektedir. Her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni tavsiyeleri ile, kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu bu dönemde yakından takip ederek, koşullar değişirse hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Ziyaretçiler

Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak için, tüm ziyaretçilerin Üniversiteden bir kişi tarafından davetli olması ve ziyaretin de çevrimiçi veya başka bir tarih yerine kampüste gerçekleşmesi için akademik veya ticari bir nedeni olması gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin ya tam aşılı ya da son 72 saatte alınmış negatif PCR test sonucu olması gerekmektedir.

Etkinlikler & Öğrenci Aktiviteleri

Temel akademik ve idari toplantılar ve eğitimler dışında, tüm iç mekanlardaki etkinlikler, toplantılar ve konferanslar bir sonraki duyuruya kadar çevrimiçi olarak yapılmalıdır.

Geleceğe Bakış

Er ya da geç, test, maske kullanımı veya etkinlikler ile ilgili bu protokolleri ortadan kaldırabileceğimiz ve COVID-19 bir süre daha hayatımızda kalsa bile çok daha az kısıtlamanın olduğu bir dünyaya geçebileceğimiz bir zamanın geleceğini umuyoruz.

Büyük bir sabırsızlıkla yeni dönemi dört gözle beklerken, ihtiyatlı olmaya devam etmenizi ve gerekli dikkati göstermenizi rica ediyoruz.

Selam ve sevgilerimizle,

Zeynep Gürhan Canlı                                                               Umran İnan
Rektör Vekili                                                                                 Mütevelli Heyet Danışmanı
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Değerli Öğrencilerimiz,

14 Ocak 2022 tarihli mesajımı takiben, yurtlarda kalan ve kalmayı planlayan tüm öğrencilerimizin, Bahar döneminin başlaması ile kampüse geri dönmeden önce pekiştirme (Booster) dozlarını hızla tamamlaması gerekmektedir.

Tüm öğrencilerin pekiştirme dozunu (3. Doz) 7 Şubat 2022 tarihine kadar yaptırmış olmaları ve güncellenmiş aşı kartlarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Eğer son 3 ay içinde COVID-19 geçirdi iseniz, pekiştirme dozunu yaptırmanıza gerek yoktur; ancak ilgili pozitif PCR test sonucunuzu 7 Şubat 2022 tarihine kadar sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Pozitif test sonucundan 3 ay geçtikten sonra pekiştirme dozunu olmanız ve güncellenmiş aşı kartınızı sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Bu konudaki sorularınızı covid19@ku.edu.tr adresine yönlendirebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığının en son yayınladığı genelgesine göre güncel dönemde COVID-19 ilişkili izolasyon ve karantina uygulamaları değişmiş ve buna göre pekiştirme dozu yapılmamış veya son 3 ay içerisinde hastalığı geçirmemiş kişilerin COVID-19 yakın temaslısı olması halinde 7 gün karantinada kalacakları öngörülmüştür. Bu durum Bahar Döneminde COVID-19 pozitif ve temaslı vakaları ağırlayabilme kapasitemizin aşılması riskini ön plana çıkarmaktadır. 

Ek olarak COVID-19 aşılarının dünya genelinde yapılan gerçek yaşam verileri değerlendirmelerine göre, özellikle hastalığın ağır formuna, hastaneye yatışlara ve ölüme karşı yüksek koruyuculuk sağladığını belirtmek isteriz. Öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığının ve güvenliğinin bizim için daima birinci öncelik olduğundan emin olunuz.

Tüm planlarımızın her zaman olduğu gibi şimdi de Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve diğer ilgili devlet otoritelerinden gelecek yönlendirmelere bağlı olduğunu hatırlatır; Bahar 2022 döneminde daha önce sizlere duyurulduğu gibi kampüse dönüşü planladığımızı belirtmek isteriz.

Hepinize güzel bir Dönem Arası tatili dileriz.

Selam ve sevgilerimizle, 

Zeynep Gürhan Canlı                                                               Umran İnan
Rektör Vekili                                                                                 Mütevelli Heyet Danışmanı
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Değerli Koç Üniversiteliler,

Güz dönemi hızla sona ererken, hepimiz projelerimizi bitiriyor, dinlenmeye ve ailemiz ve arkadaşlarımızla hak ettiğimiz güzel bir zaman geçirmek için hazırlanıyoruz. Bununla birlikte 2022 Bahar Döneminin başlangıcını da göz önünde bulundurarak, Bahar Dönemi ile ilgili güncel planlarımız ve kararlarımızı paylaşmak için yazıyoruz.

Bu çok belirsiz koşullar altında olabildiğince proaktif olmaya ve kararlarımızı mümkün olan en kısa sürede size bildirmeye çalışıyoruz. Ancak her zamanki gibi koşullar değiştiğinde hepimizin hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi için kendinize mümkün olduğunca fazla esneklik tanımanızı da önemle rica ediyoruz.

2022 BAHAR DÖNEMİ

Bahar Dönemi derslerimiz Akademik takvimimizde belirtildiği gibi 14 Şubat 2022’de başlayacaktır.

Detaylı bir değerlendirme yaptıktan sonra, COVID-19’un mevcut durumunu ve nasıl ilerleyebileceğine dair olası öngörüleri de düşünerek, Bahar Dönemimizin ilk iki haftasına çevrimiçi/uzaktan (‘online’) başlamayı planlıyoruz (Tıp Fakültesi 4., 5. ve 6. Sınıflar ile Hemşirelik Fakültesi 2., 3. ve 4. Sınıflar hariç). Bu kararımızın arkasındaki gerekçe, kampüs içindeki hareketliliği ve bireyler arası temas sıklığını azaltmaktır. Bu sayede normalde sınıflardaki yoğunluğun yüksek olduğu ders ekleme/çıkartma (‘Add/Drop’) döneminde vaka sayılarının ve bulaş hızının sınırlandırılması hedeflenmektedir.

Her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni tavsiyeleri ile, kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu bu dönemde yakından takip ederek, koşullar değişirse hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Kampüse giriş ve kampüs operasyonlarının işleyişi ile ilgili herhangi bir değişiklik olmayacaktır; öğrencilerimiz planladıkları gibi kampüse dönebilecek ve seyahat planlarını değiştirmelerine gerek olmayacaktır. Bununla birlikte, Rumelifeneri kampüsündeki tüm öğrenci kulüp ve aktiviteleri çevrimiçi/uzaktan (‘online’) yapılmaya devam edecektir.

Ayrıca laboratuvarlarımızdaki tüm deneysel araştırma ve bilimsel çalışmalar herhangi bir kesintiye uğramadan 4 Ocak tarihinde paylaştığımız kurallar ve önlemler çerçevesinde devam edecektir.

AŞILAMA

Üniversitemizde çoğu öğrenci, akademik ve idari personelimizin aşılanmış olmasından memnunuz. Sizlerle daha önce paylaştığımız mesajımızdan farklı olarak tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın Bahar döneminin başlaması ile kampüse geri dönmeden önce eğer eksik ise gerekli aşı dozlarınızı, zamanı gelmiş olanların ise pekiştirme (Booster) dozlarınızı hızla tamamlamanızı önemle belirtiriz.

Aşı olmamış öğrenci, akademik ve idari kadromuz ile ilgili kuralımız hala geçerlidir: Tam aşılı olmayan kişilerin aynı tarihler itibarıyla kampüse gelebilmeleri için Sağlık Merkezine örneğin alındığı tarihten itibaren 72 saatten eski olmamak üzere negatif PCR test sonuçlarını kampüse her girişlerinde bildirmeleri gerekmektedir.

COVID-19 ile mücadelede hayati bir adım olan aşılamanın önemini özellikle vurgulamak ve aşıların semptomatik hastalığa, özellikle de hastalığın ağır formuna, hastaneye yatışlara ve ölüme karşı yüksek koruyuculuk sağladığını belirtmek isteriz. Özellikle çok bulaşıcı olan ve şu anda en yaygın Omicron varyantına karşı pekiştirme (Booster) dozlarının tamamlanmasının gerektiğinin altını çizeriz.

YURTLAR

İsteyen öğrencilerimiz Dönem Arası Tatilinde yurtlarda kalabileceği gibi, dönem başlamadan da yurt odalarına gelebileceklerdir.

COVID-19 pozitif öğrencilere sınırlı kapasitede izolasyon odaları sağlamak için tüm çaba ve kaynaklarımızı ortaya koymaya devam edeceğiz. Ancak, mevcut rakamlar COVID-19 pozitif vakaları ağırlayabilme kapasitemizi aşarsa, protokollerimizi değiştirmek ve öğrencilerimizden alternatifler bulmalarını istemek zorunda kalabiliriz.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

Son dönemde COVID-19 ile mücadelemizdeki gelişmeler ile Bahar aylarında kampüsümüzdeki etkinlik ve faaliyetleri kademeli olarak artırmayı umuyoruz. Ancak o günlere gelene kadar, 9 Eylül 2021 tarihli mesajımızda belirttiğimiz tüm kurallar hala geçerli olacaktır.

Şimdi önümüzde çok ihtiyaç duyduğumuz ve hak edilmiş bir yarıyıl tatili var ve tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari çalışanlarımızın bu tatili dinlenmek ve kendilerini yenilemek için bir fırsat olarak görmelerini istiyoruz. Bazılarımız bu arada sevdikleriyle zaman geçirmek için tatile çıkarken, diğerlerimiz akademik dönem boyunca normal dersler ve diğer etkinliklerin yoğunluğunda zaman ayıramadıkları araştırma, proje ve aktiviteleri gerçekleştirmek için harika bir fırsat olarak değerlendireceklerdir.

Bu zorlu dönemden geçerken her birinize anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

Selam ve sevgilerimizle,

Zeynep Gürhan Canlı                                                               Umran İnan
Rektör Vekili                                                                                 Mütevelli Heyet Danışmanı
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Değerli Öğrencilerimiz ve Akademik Çalışanlarımız,

Hepinizin sıhhat ve afiyette olduğunuzu ümit ediyoruz.

Kampüsümüzde COVID-19 koruma, temaslı izlemi ve vaka yönetimi çalışmalarımız titizlikle sürdürülmekte, aynı zamanda Omicron varyantı ile ilgili gelişmeler de yakından izlenmektedir. Omicron varyantı ABD ve birçok Avrupa ülkesinde toplum içinde çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlamıştır. Omicron varyantının ülkemizde nasıl bir seyir izleyeceği kesin olarak şu aşamada bilinmese de toplumun ve bütün kurum ve kuruluşların olabilecek en kötü senaryoya göre hazırlıklarını bir an önce tamamlamaları ​önerilmektedir.

Bu duruma ek olarak, kampüsümüzde bu hafta boyunca vaka sayılarında kayda değer bir artışı da gözlemliyor ve takip ediyoruz. Bu gelişmeler ve öneriler doğrultusunda, Sağlık Kurulumuzun da yönlendirmesine istinaden dönem arası tatiline kadar olan iki haftalık dönemde derslerin uygulanması ve final sınavları ile ilgili bir karar aldık.

Buna göre 27 Aralık 2021 – 7 Ocak 2022 tarihleri arasında uygulamalı dersler hariç (Tıp ve  Hemşirelik fakültesinde uygulamalı dersler dışında) diğer tüm dersler çevrimiçi/uzaktan (‘online’) yapılacaktır. Bu iki haftalık çevrimiçi/uzaktan (‘online’) sürecin ardından, 10-21 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleşecek final sınavları da (Uygulamalı dersler hariç – Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri) çevrimiçi/uzaktan (‘online’) yapılacaktır.

Kampüse giriş ve kampüs operasyonlarının işleyişi ile ilgili herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte bu kararımızın arkasındaki gerekçe, kampüs içindeki hareketliliği ve bireyler arası temas sıklığını azaltmaktır. Bu sayede kampüs içinde artış trendine giren vaka sayılarının ve bulaş hızının sınırlandırılması hedeflenmektedir. Aynı şekilde Rumelifeneri kampüsünde yüz yüze devam eden tüm öğrenci kulüp ve aktiviteleri de çevrimiçi/uzaktan (‘online’) yapılacaktır.

Her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni tavsiyeleri ile, kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız. Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinden gelecek aksi bir yönlendirme olmadığı sürece, kampüs operasyonları planlandığı gibi devam ederken, bahar döneminde daha önce planlandığı ve sizlere duyurulduğu gibi kampüse yüz yüze eğitim ile dönüşü planlıyoruz.

Bu vesile ile eğer eksik ise gerekli aşı dozlarınızı, zamanı gelmiş olanların ise pekiştirme (Booster) dozlarınızı hızla tamamlamanızı önemle belirtiriz. Ek olarak, kapalı ortamlarda maske kuralına uymanın her zamankinden daha büyük önem taşıdığını hatırlatır, bu yönde göstereceğiniz çaba için teşekkür ederiz.

Yeni yılın sizler ve sevdikleriniz için öncelikle sağlık, afiyet, mutluluk ve başarılar getirmesini dileriz…

Selam ve sevgilerimizle,

Zeynep Gürhan Canlı                                                               Umran İnan
Rektör Vekili                                                                                 Mütevelli Heyet Danışmanı
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Değerli Koç Üniversiteliler,

Hepinizin güzel ve keyifli bir yaz tatili geçirdiğiniz ümidiyle, sizlere 16 Ağustos’ta gönderilen mesajda belirtilen 2021 Güz Dönemi Kampüse Geri Dönüş planlarımız ile ilgili değişiklikleri ve ek bilgileri paylaşmak için yazıyoruz.

Koç Üniversitesinin COVID-19 salgını ile mücadelede temel stratejisi tam aşılanma, HES ile hasta ve temaslı kontrolü, maske kullanımı, fiziksel mesafenin korunması, temizlik ve olgu/temaslı izleme etkinliklerine dayalıdır.

AŞILAMA

Üniversitemizde çoğu kişinin aşılanmış olmasından memnunuz. Aşılanma ile ilgili güncellediğimiz kararımıza istinaden tüm öğrenci, akademik ve idari kadromuzun 13 ve 27 Eylül 2021’de kampüse gelebilmeleri için tam aşılı (2 doz aşısını yaptırmış ve üzerinden en az 14 gün geçmiş) olmaları gerekmektedir.

Aşı olmamış öğrenci, akademik ve idari kadromuzun aynı tarihler itibarıyla kampüse gelebilmeleri için Sağlık Merkezine örneğin alındığı tarihten itibaren 72 saatten eski olmamak üzere negatif PCR test sonuçlarını bildirmeleri gerekmektedir. Bu kampüse her giriş için gereklidir. PCR test sonuçlarının bildirim metodu hakkında bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

COVID-19 hastalığını geçirmiş olup 13 ve 27 Eylül itibarı ile aşı zamanı henüz gelmemiş olanlar, aşı hakkı tanınıncaya kadar kampüse PCR testi gerekmeksizin gelebilirler. Ancak, bu kişilerin, hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra en az bir doz aşı olmaları gereklidir. Bu süreci takip için lütfen covid19asitakibi@ku.edu.tr adresi ile iletişime geçiniz.

COVID-19 ile mücadelede çok önemli bir adım olan aşılamanın önemini özellikle vurgulamak ve aşının COVID-19 enfeksiyonunu ve bulaşmasını önlemenin en etkili yolu olmaya devam ettiğinin altını çizmek isteriz. CDC ve WHO‘ya göre klinik deneylere ek olarak, COVID-19 aşılarının dünyadaki değerlendirmeleri, aşıların semptomatik hastalığa, özellikle de hastalığın ağır formuna, hastaneye yatışlara ve ölüme karşı yüksek koruyuculuk sağladığını göstermektedir.

Henüz aşı yaptırmamış olanları, kendilerinin ve başkalarının sağlığını ve esenliğini koruma konusunda dikkatli ve düşünceli olmaya önemle teşvik ediyoruz.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

Daha önce belirtildiği gibi kampüs operasyonlarının 2021 Güz Döneminde tamamen açılmasını planlıyoruz. Bu konuda daha ayrıntılı bilgilendirmeyi aşağıda görebilirsiniz.

Kapalı -İç- Ortamlar

Aşı veya PCR ve maske zorunluluğu olması nedeni ile ofislerde, sınıflarda ve servislerde seyreltme yapılmayacak; maskenin çıkacağı yemekhane ve kafeteryalarda masa ve sandalye aralarında mesafe ile seyreltme sağlanacaktır.

Bütün sınıf, ofis, laboratuvar, ortak alan, Kütüphane ve Öğrenci Merkezi gibi herkese açık olan kapalı alanlarda maske kullanımı aşılanma durumundan bağımsız olarak zorunludur. Tek kişilik ofis ve laboratuvarlar ile yeme-içme faaliyeti dışında bu konuda bir istisna söz konusu olmayacaktır.

Derslerde hem eğitmenlerin hem de öğrencilerin maske takması zorunludur. Mümkün olan her durumda sınıfların kapıları açık tutulmalı, ve/veya pencereler açılarak ortamın havalandırılması sağlanmalıdır.

Spor salonu, yüzme havuzu gibi ortamlar sadece aşılı olanlara açık olup, bu mekanlarda da belirlenen kurallara tam olarak uyulmalıdır. Spor salonunda çalışma sürecinde maske takmak gerekli değildir; ancak soyunma salonlarında ve çalışma bittiğinde maske takılmalıdır. Aletler kullanılmadan önce ve sonra kullanan kişiler tarafından temizlenmelidir.

Tam aşılı olmak ciddi hastalığı, hastaneye yatışı ve ölümü büyük ölçüde önlemektedir. Ancak aşılı olanların da hastalığa yakalanabileceğini ve daha az olmak üzere başkalarına bulaştırabileceğini biliyoruz. Bu nedenle aşılı olsak bile, maske, havalandırma, fiziksel mesafe ve el temizliği önlemlerine uymaya devam etmeliyiz.

Yemekhane ve Kafeteryalar

Yemekhane ve kafeteryalarda ayakta olunan (sıra bekleme, ödeme yapma vb.) sürede maske takmak zorunludur. Ancak yeme-içme etkinliği sırasında maske çıkarılabilir.

Yemek mümkün olan en kısa sürede tamamlanmalı ve yemeğini bitiren maskesini takmalıdır.

Yemekhane, kafeterya gibi maskenin çıkarılabildiği herkese açık iç ortamlarda kişiler arası mesafeyi gösteren yer çizgilerine mutlaka uyulmalı, kümeleşmelerden kaçınılmalı, sıra düzeni bozulmamalıdır. Yemekten önce ve sonra el temizliğine özen gösterilmelidir.

Açık Ortamlar

Açık ortamlarda da maske takmak önerilir. Bu gereklilik, özellikle kişiler arası 2 metrelik fiziksel mesafenin korunamadığı durumlar için önemlidir.

Kampüse Giriş

Kampüse girişlerde öğrencilerimiz, akademik ve idari çalışanlarımızın KU kimlik kartlarını göstermeleri ve taratmaları gerekmektedir. Kimlik taraması esnasında aşı, bağışıklık ve PCR testlerinin kontrolünün otomatik olarak yapılabilmesi için tarama esnasında geçerli olacak HES kodunuzun ve güncel iletişim numaranızın Self-Checker uygulaması üzerinden tanımlanmış olması gereklidir. Sorunsuz ve hızlı bir giriş deneyimi için HES kodunuzu ve iletişim bilginizi kampüse gelmeden önce tanımlamanızı ve KU Mobil uygulama üzerinden kampüse giriş izninizin olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Bilişim Teknolojileri Departmanımız tarafından bu konuda detaylı bilgilendirme ayrı bir duyuru ile yapılacaktır.

COVID-19 pozitif kişilerin, COVID-19 benzeri bulgusu ve COVID-19 ile yakın temaslı olanların kampüse gelmemesi gerekir. Bu kişilerin Self-Checker uygulaması ile semptom bildirimi yapmasını da önemle rica ederiz. Bu özelliklere sahip olmayanların günlük semptom bildirimi yapmaları gerekli değildir.

Tüm ziyaretçilerin de kampüse girebilmeleri için tam aşılı olmaları, değillerse son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri istenecektir.

Büyük bir sabırsızlıkla hepinizle birlikte kampüste olmayı dört gözle beklerken, ihtiyatlı olmaya devam etmenizi ve gerekli dikkati göstermenizi rica ediyoruz.

Selam ve sevgilerimizle,

Zeynep Gürhan Canlı                                                               Umran İnan
Rektör Vekili                                                                                 Mütevelli Heyet Danışmanı
Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı

Değerli Koç Üniversiteliler,

Hepinizin ve ailelerinizin sıhhat ve afiyetlerde olduğunuz ümidiyle, sizlere 2021 Güz Dönemi planlarımız ile ilgili ek bilgiler paylaşmak için yazıyorum.

28 Haziran’da gönderdiğim mesajımda belirtiğim gibi tüm öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlarımızın öğretim, öğrenme, çalışma ve birbirleriyle etkileşim kurma olanaklarını bulacakları kampüsümüze yüz yüze dönüş için kararlılığımız hala geçerlidir. Bununla birlikte, planlarımızın COVID-19 ile ilgili durumdaki değişimlerle beraber büyük ölçüde ülkemizde ve dünyada hala etkisini devam ettiren salgın ve halk sağlığı koşullarının iyileşmesine bağlı olup, ancak ilgili diğer kamusal makamlardan gelecek öneri ve düzenlemeler çerçevesinde kesinleşebileceğini de hatırlatmak isterim.

2021 GÜZ DÖNEMİ

Güz Dönemi derslerimiz 27 Eylül 2021’de başlayacaktır. Tüm ayrıntılar için Akademik takvimimize bakabilirsiniz.

2021 Güz Dönemi için Rumelifeneri Kampüsü’ne geri dönüşümüzün detaylarının Yükseköğretim Kurulu’nun kararlarıyla tamamen uyum içinde olacağını, ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemlere ve kendi tıp ve hukuk uzmanlarımızın tavsiyelerine kesin surette bağlı kaldığımızı ve kalacağımızı bu vesile ile belirtmek isterim.

Rumelifeneri Kampüsümüzdeki akademik ve idari personel için uzaktan çalışma sona erecek ve görevli tüm akademik ve idari kadromuz 13 Eylül 2021’den itibaren ofislerine döneceklerdir. Tüm çalışanlarımızın 13 Eylül 2021’de kampüs ofislerine gelebilmeleri için tam aşılı (2 doz aşısını yaptırmış ve üzerinden en az 14 gün geçmiş) olmaları gerekmektedir. Aşı olmamış veya aşı durumunu bildirmemiş akademik ve idari kadromuzun aynı tarih itibarıyla ofislerinde çalışmaya başlamak üzere Sağlık Merkezine haftalık negatif PCR test sonuçlarını bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca laboratuvarlarımızdaki tüm deneysel araştırma ve bilimsel çalışmaları tekrardan başlatmayı planlıyoruz.

Hepimizin Rumelifeneri Kampüsü’ne ne şekilde geri döneceği ve çalışmalarımızı bu yeni koşullar altında ortak sağlığımızı ve güvenliğimizi koruyarak ne şekilde sürdüreceğimize dair detaylar ile birlikte COVID-19 ortamında korunma ilkeleri, sağlık ve güvenlik protokolleri sizlere Eylül ayında aktarılacaktır.

YURTLAR

Uygun sayıda öğrencimizin Sağlık Bakanlığı, ilgili diğer kamusal makamlar ve kendi sağlık ve hukuk uzmanlarımızca önerilen önlemlere sıkı bir şekilde bağlı olarak yurtlara gelmelerine izin verilecektir. Yurtlarda kalmayı planlayan tüm öğrencilerin gelebilmeleri için tam aşılı (2 doz aşısını yaptırmış ve üzerinden en az 14 gün geçmiş) olmaları gerekmektedir.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

Son dönemde COVID-19 ile mücadelemizdeki gelişmeler, özellikle ülkemizde aşılamanın yaygınlığı açısından geldiği umut verici nokta ile kampüsümüzdeki etkinlik ve faaliyetleri kademeli olarak artırmayı umuyoruz.

Üç akademik dönemdir önemli değişikliklerle ve sınırlı şekilde devam eden kampüs operasyonlarının 2021 Güz Döneminde tamamen açılmasını planlıyoruz. Tüm kapalı ve açık ortak alanlarda sosyal mesafe kuralına uyulması gerekmektedir. Bütün sınıf, ofis, laboratuvar, ortak alan, Kütüphane ve Öğrenci Merkezi gibi açık ve kapalı alanlarda maske kullanımı aşılanma durumundan bağımsız olarak zorunludur. Tek kişilik ofis ve laboratuvarlar ile yeme-içme faaliyeti dışında bu konuda bir istisna söz konusu olmayacaktır.

Kampüse girişlerde tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari çalışanlarımız Self-Checker uygulamasını kullanmaya devam edecektir.

AŞILAMA

COVID-19 pandemisi ile mücadelede çok önemli bir adım olan aşılamanın önemini özellikle vurgulamak ve aşının COVID-19 enfeksiyonunu ve bulaşmasını önlemenin en etkili yolu olmaya devam ettiğinin altını çizmek isteriz. CDC ve WHO‘ya göre klinik deneylere ek olarak, COVID-19 aşılarının dünyadaki değerlendirmeleri, aşıların semptomatik hastalıklara, özellikle ağır hastalıklara, hastaneye yatışlara ve ölüme karşı yüksek etkinliğe sahip olduğunu göstermektedir.

Üniversitemizde çoğu kişinin aşılanmış olmasından memnunuz. Henüz aşı yaptırmamış olanları da, kendilerinin ve başkalarının sağlığını ve esenliğini koruma konusunda dikkatli ve düşünceli olmaya önemle teşvik ediyoruz.

Kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Büyük bir sabırsızlıkla hepinizle birlikte kampüste olmayı dört gözle beklerken, ihtiyatlı olmaya devam etmenizi ve yaz tatilinizi sağlıklı geçirmek için gerekli dikkati göstermenizi rica ediyorum.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran

Umran S. İnan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Hepinizin ve ailelerinizin sıhhat ve afiyetlerde olduğunuzu umarım.

2020 ve 2021 sınıflarımızın mezunları için harika bir çevrimiçi Mezuniyet ​​Törenini geride bırakıp, 2021 Yaz Dönemine başladığımız bugün, 2021 Güz Dönemi Rumelifeneri Kampüsümüze geri dönüş ile ilgili kararımızı bildirmek için yazıyorum.

Önümüzdeki Güz Dönemi ve 2021-2022 Akademik yılı için belirli bir oranda iyimser olduğumuzu bir önceki mesajımda sizlerle paylaşmıştım.

Son zamanlarda COVID-19 ile mücadelemizdeki gelişmeler, özellikle ülkemizde aşılamanın yaygınlığı açısından geldiği nokta umut vericidir. Aşılara erişim, 18 yaş ve üzeri kişilerin de kapsama alınmasıyla birlikte, artık öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız dahil olmak üzere tüm üniversite camiamızı kapsamaktadır. Bu yeni ve teşvik edici gelişme, tüm öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlarımızın öğretim, öğrenme, çalışma ve birbirleriyle etkileşim kurma olanaklarını bulacakları kampüsümüze yüz yüze dönüş için bize yeterli güveni veriyor.

2021 GÜZ DÖNEMİ

Buna istinaden Akademik takvimimizi değiştirerek Güz Dönemini 27 Eylül 2021’de başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz.

2021 Güz Dönemi için Rumelifeneri Kampüsü’ne geri dönüşümüzün detaylarının Yükseköğretim Kurulu’nun kararlarıyla tamamen uyum içinde olacağını, ayrıca, Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemlere ve kendi tıp ve hukuk uzmanlarımızın tavsiyelerine kesin surette bağlı kaldığımızı ve kalacağımızı belirtmek isterim.

AKADEMİK TAKVİM 2021-2022

Önemli Tarihler:

21-23 Eylül, 2021Ders Kayıtları
27 Eylül, 2021Güz Dönemi – Derslerin Başlaması
7 Ocak, 2022Güz Dönemi – Derslerin Bitmesi
10-19 Ocak, 2022Final Sınavları
20 Ocak – 13 Şubat, 2022Sömestre Tatili

 

AKADEMİK VE İDARİ KADRO

Rumelifeneri Kampüsümüzde görevli tüm öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız 13 Eylül 2021’den itibaren ofislerine gelebilmeye başlayacaklardır.

Üniversite çalışanlarımızın Rumelifeneri Kampüsü’ne ne şekilde geri döneceği ve çalışmalarımızı bu yeni koşullar altında ortak sağlığımızı ve güvenliğimizi koruyarak ne şekilde sürdüreceğimize dair detaylar sizlere Eylül ayına kadar aktarılacaktır.

YURTLAR

Uygun sayıda öğrencimizin Sağlık Bakanlığı, devlet otoriteleri ve kendi sağlık ve hukuk uzmanlarımızca önerilen önlemlere sıkı bir şekilde bağlı olarak yurtlara gelmelerine izin verilecektir.

Yurtlara dönüşün detayları öğrencilerimize bu mesajdan kısa süre sonra iletilecektir. Ancak bu noktada, ikametleri İstanbul dışında olan tüm öğrencilerimizi ve İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimizin de pek çoğunu yurtlarımıza yerleştirebilir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

25 Aralık 2020 tarihinde duyurulan ‘2020 Yılı Ortak İzin Uygulamasına istinaden, 2021 yılında ana kampüs ve diğer yerleşkelerimizin (Koç Üniversitesi Hastanesi hariç) kapalı olacağı ortak izin tarihleri 23 Ağustos 2021 Pazartesi ve 3 Eylül 2021 Cuma olarak belirlenmiştir ve tüm akademik ve idari çalışanlarımıza yıllık izin tanımlaması merkezi olarak yapılacaktır.

Rumelifeneri kampüsüne dönüşümüzün detaylarını Eylül ayı başında sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz. Akademik dönemimiz başlamadan önce COVID-19 ortamında korunma ilkeleri, sağlık ve güvenlik protokolleri hakkında detaylı bilgiler sizlere iletilmeye hazır olacaktır.

Planlarımız COVID-19 ile ilgili durumdaki değişimlerle beraber büyük ölçüde ülkemizde ve dünyada hala etkisini devam ettiren salgın ve halk sağlığı koşullarının iyileşmesine bağlı olup, ancak ilgili devlet kurumlarından gelecek öneri ve düzenlemeler çerçevesinde kesinleşebilecektir. Kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız. Ancak unutmamalıyız ki, şu anda hala bazı belirsizliklerle karşı karşıyayız ve bırakın birkaç ayı, önümüzdeki birkaç hafta içinde bile bizi nelerin beklediğini önceden öngöremiyoruz. Bununla birlikte, Eylül ayında kampüste tamamen aşılanmış bir nüfus olacağı olasılığı ile iyimserliğimiz önemli ölçüde arttığı için yukarıda açıklanan çizgide ilerleyebilmemizin mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

Büyük bir sabırsızlıkla hepinizle birlikte kampüste olmayı dört gözle beklerken, ihtiyatlı olmaya devam etmenizi ve yaz tatilinizi sağlıklı geçirmek için gerekli dikkati göstermenizi rica ediyorum.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran

Umran S. Inan

REKTÖR

Değerli Öğrencilerimiz ve Koç Üniversitesi 2020 & 2021 Mezunlarımız,

Bir seneyi aşkın bir süredir tüm dünyayı kasıp kavuran COVID-19 pandemisine rağmen, hepinizin sıhhat ve afiyetlerde olduğunuzu umarım.

Tüm ülke çapındaki zorunlu kısıtlamaların hayatımızdaki zorluklarının yanı sıra, üniversite eğitiminin gerçek çekirdeğini oluşturan yüz yüze etkileşimlerimizi ve diyaloğumuzu gerçekleştirmek için güzel kampüsümüze sağlıklı ve güvenli bir dönüş özleminin yükünü siz öğrencilerimiz kadar biz öğretim üyeleri ve çalışanlar olarak da taşıyoruz. Üniversite eğitiminin, en temel düzeyde, nesiller arasında kampüste ve yüz yüze gerçekleşmesi gereken bir randevu olduğunu birçok vesileyle sizlerle daha önce paylaştım. Bu bağlamda, Güz 2021 Dönemi için kampüsümüze tam ve eksiksiz bir dönüş için hazırlıkların başladığını ve öğrencilerle dolu yurtlarımızda derslerimizin çoğunun yüz yüze olacağını bildirmekten memnuniyet duyuyorum.

Üçüncü kez ‘çevrimiçi’ (online) olarak gerçekleştirdiğimiz Bahar 2021 dönemi derslerimiz bitmiş ve dönem sonu sınavları da önümüzdeki iki hafta içinde tamamlanmış olacaktır. Daha önce duyurduğumuz gibi tamamen çevrimiçi/uzaktan (‘online/remote’) olarak gerçekleştireceğimiz son dönem olan Yaz 2021 dönemi salgının devam eden seyri ve Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın yürürlükteki tavsiyeleri ile tutarlı şekilde planlanmıştır. Çevrimiçi (Online) Yaz Dönemi, öğrencilerin staj sırasında ve yaz aile tatillerinde ders almalarını sağlamak için de önemlidir.

Bu arada, öğrencilerimizin güzel kampüsümüze girişinin zorunlu olarak kısıtlanmasının, özellikle yeni öğrencilerimizin çoğunun kampüsümüzü henüz görmemiş olmaları ve daha üst sınıflardaki öğrencilerimizin de büyük ölçüde özlemiş olmalarının siz sevgili öğrencilerimizde hayal kırıklığına neden olmakta olduğunun da farkındayız.

Ülkemizin aşıların gelişimi ve yaygınlığı açısından geldiği umut verici noktaya ve Haziran ayı itibarıyla daha normalleşmeye başlamamıza istinaden, 1 Temmuz 2021’den başlayarak öğrencilerimizin kampüse ziyaretler için gelebileceklerini memnuniyetle bildirmek isterim. Kampüsümüze gelmek isteyen sınırlı sayıda öğrencilerimizin rezervasyon sistemini kullanarak belirlenen günlerde kampüse HES kodlarını ibraz ederek ve ana girişinde ateş kontrollerinin yaptırarak girebilmelerini bekliyoruz. Öğrenci Dekanlığı, rezervasyon sistemi ve diğer giriş/çıkış koşulları hakkında ayrıntılı bilgileri sizlerle paylaşacaktır.

Mezuniyet törenlerimiz ile ilgili Mart ayında sizlerle paylaştığımız kararımız hali hazırda geçerlidir. Kampüsümüzde Haziran veya yaz aylarında Mezuniyet Töreni gibi büyük ve fiziksel olarak bir araya gelmeyi gerektiren bir etkinliği güvenli bir şekilde yapabilmenin ne yazık ki hala mümkün olmadığını ve olamayacağını görüyoruz. Buna istinaden, 2020 ve 2021 Sınıfları ile ortak gerçekleştirmeyi planladığımız Mezuniyet Törenimizi ‘çevrimiçi’ canlı olarak 26 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 16:00’da başlayarak yapacağız.

Ancak, birçoğunuz için Koç Üniversitesi’ndeki son yıllarınızın umduğunuz gibi bitmediğini biliyor ve geçtiğimiz haftalarda Mezuniyet törenlerimizin yüz yüze olmaması konusundaki hayal kırıklığınızı paylaşan pek çoğunuzu da çok iyi anlıyoruz. Bu önemli törenlerimizin bir kaç güne bölünmüş olarak ve ailelerinizin katılımı olmadan yapılmaması gerekecek kadar önemli ve kutsal olduklarına inanıyoruz. Bu nedenle 26 Haziran 2021’de gerçekleştireceğimiz online törenlere ek olarak, 2020 ve 2021 sınıflarımızın başarısını hep birlikte öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte İstanbul’daki güzel kampüsümüzde Haziran 2022’de kutlamamız gerektiğine karar verdik. Dopdolu bir Mezuniyet Haftası kurgulayarak her iki mezun sınıfı için ayrı günlerde gerçekleşecek törenleri ve ardından 2022 Mezuniyet Törenini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu konudaki ayrıntılar henüz belli olmamakla beraber, size ve ailenize kampüste bir araya gelmeniz ve bu harika Üniversitedeki yıllarınızı ve mezuniyetinizi kutlamanız için eksiksiz bir fırsat vermek istediğimizden emin olabilirsiniz. Bu törenlerin her birinde keplerinizi havaya attığınızı görmek için sabırsızlandığımızı da eklemek isterim.

Bu arada öğrenci gruplarının, 26 Haziran 2021’de gerçekleştireceğimiz online törenimizi zenginleştirecek olan kep & cüppe fotoğraf çekimleri için kampüsü ziyaret etmelerinden memnuniyet duyuyor olduğumuzu da belirtmek isterim. Değerli konuşmacımız Harvard Üniversitesinden Profesör Paul Farmer’ın katılımı ile gerçekleşecek olan bu online törenimizi de sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Lütfen yakın aileleriniz dışındaki kişilerle sosyal mesafeyi korumaya devam edin, maskelerinizi hep takın ve hijyeninizi asla ihmal etmeyin.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran

Umran S. Inan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,Bahar 2021 döneminin önemli bir bölümünü geride bırakırken sizlere Yaz 2021 Dönemi ile ilgili bilgilendirme yapmak için yazıyorum.

COVID-19 sürecinde ülkemizin ve dünyanın geldiği nokta aşıların gelişimi açısından bir nebze olsun umut verici olsa da, bu salgının içerdiği ve devam eden zorluklar ve belirsizlikler göz önüne alındığında bu krizden önümüzdeki yaz aylarından önce çıkmamız hala olası gözükmemektedir.

Devam eden bu olağandışı durumu göz önünde bulundurarak, kampüslerimiz ve kampüsler dışında üniversite çalışanlarının sağlığı ve güvenliğinin her zaman birinci önceliğimiz olduğunu ve dolayısıyla, aldığımız tüm kararların ve aksiyonların odağında sizlere karşı olan sorumluluğumuzun yattığını belirtmek isterim.

Bu bağlamda yaz dönemi öğretimi süresince derslerimiz (Tıp Fakültesi Intern Programı ve Hemşirelik Fakültesi Yaz Uygulama Dersleri dışında) çevrimiçi/uzaktan (‘online/remote’) yapılacaktır. Bu konuda ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bilgilendirmeler sizlerle paylaşılacaktır.

Bu kararımıza istinaden güzel kampüsümüzde yüz yüze buluşmamızı bir dönem daha erteliyor olsak da, önümüzdeki Güz Dönemi ve 2021-2022 Akademik yılı için belirli bir oranda iyimser olduğumuzu ve tüm öğrenciler, öğretim üyeleri ve çalışanlarımız için kampüsümüze yüz yüze dönüş için hazırlandığımızı bildirmekten memnuniyet duyuyorum.  Tabii ki bu kararımız ancak COVID-19 ile ilgili durumdaki değişimlerle beraber büyük ölçüde ülkemizde ve dünyada hala etkisini devam ettiren salgın ve halk sağlığı koşullarının iyileşmesine bağlı olup, ilgili devlet kurumlarından gelecek öneri ve düzenlemeler çerçevesinde kesinleşebilecektir. Konu ile ilgili ayrıntılar ve kararlar tabii ki sizlerle vakitlice paylaşılacaktır.

Mart 2020’den bu yana geçirdiğimiz bu yıl hem Üniversitemiz hem de Koç Üniversitesi camiamız için çok zor idi ve hepinize teker teker bu zorlu koşullar altında  gösterdiğiniz dirayetiniz ve özverili çalışmalarınız için çok teşekkür ederim. Hayatlarımız bir süre daha bu salgının bize dayattığı sağlık kaygılarından etkilenmeye devam edecek olsa da, bu yılın ikinci yarısını iyimserlik ve umutla bekliyoruz.

Hala zorlu günlerden geçtiğimiz bu dönemde, yine de bu iyimserlik ve umut dolu hissiyatımız tedbiri elden bırakmamıza yol açmamalı, sağlığımıza dikkat etmemizden bizi alıkoymamalı.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran

Umran S. Inan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Güz Döneminin sonuna yaklaştığımız bu günlerde hepimiz ihtiyaç duyduğumuz ve fazlasıyla hak edilmiş bir tatil için sabırsızlanırken, bu yeni çevrimiçi öğretim ve öğrenim modelini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimizi ve dönemi tamamladığımızı görmekten memnuniyet duyuyorum.

Bununla birlikte, bu noktaya ulaşmış olmak, hepimiz için mevcut koşullarımızın stres, yılgınlık ve yorgunluğunun veya gezegenimizi uzun süredir ele geçirmiş olan COVID-19 salgını nedeniyle kesintiye uğrayan öğretme ve öğrenme zorluklarını azımsayabileceğimiz anlamına da gelmemektedir.

Her ne kadar 2020 Bahar Dönemine kıyasla 2020 Güz Dönemi için çok daha hazırlıklı ve donanımlı olmuş olsak da, bu dönem bir çok yönü ile bizler için daha zorlu geçti.

2020 Bahar Döneminde COVID-19 ile ilk deneyimimiz bir çok bilinmeyenli, uzun haftasonlarını evde geçirdiğimiz ve tüm hayatımızı evlerimizden yürütmeye çalıştığımız stresli bir dönemdi. Ancak, yaz yaklaştıkça, kısıtlamalardaki rahatlamalarla biraz olsun nefes alabildik ve önümüzde bizi bekleyen, dışarıya çıkabileceğimiz bir yaz tatili nispeten daha iyi hissetmemizi sağladı.

Sonbahar dönemi ise, çok daha hazırlıklı olmamıza rağmen, pandeminin tüm dünyayı kasıp kavurduğu daha kötü haberleri beraberinde getirdi. Kış aylarının daha da zorlu geçeceği ve daha da dikkatli olmamız gerektiği konusunda bilgilendirmeler ve uyarılar içerisinde, bu durumun tüm yaşamımıza ve çalışma biçimlerimize dayattığı zorlukları ve sıkıntıları hep birlikte yaşadık.

Bu nedenle, Üniversitemizin bu olağanüstü döneminde çalışmaya, öğretmeye, öğrenmeye ve araştırma yürütmeye devam etmemizi sağlayan gücünüz ve dirayetiniz için her birinize teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizde eğitimde ve bilimde bir mükemmeliyet merkezi olma misyonumuzu sürdüren ve başkalarına örnek teşkil eden öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi ve çalışanlarımızı bu vesile ile bir kez daha içtenlikle tebrik ediyorum.

 

2021 BAHAR DÖNEMİ

Ülkemizde halen kısıtlamalar sayesinde vakaların her geçen gün azaldığı ve aşıların yaygınlaştığı bir dönemdeyiz ve bu sağlık krizinin kritik bir noktasındayız; güzel günlerin bizleri beklediğini söyleyebiliriz.

Ancak, ülkemizin ve dünyanın geri kalanının bu krizden kısa süre içinde çıkması hala pek olası gözükmüyor ve Şubat ile ilkbahar aylarında da kısıtlamaların devam edeceği görülüyor.

Bu olağandışı durumu göz önünde bulundurarak, 2020 Güz Döneminde olduğu gibi 2021 Bahar Dönemi derslerimizin çevrimiçi/uzaktan (‘online’) olarak başlayacağını öngörüyoruz. Sizlere Güz 2020 Dönemi mesajımda da belirttiğim gibi, COVID-19 salgınının ilerleyişinin sınırlanması ve kontrol altına alınması durumunda, bu öngörümüzün artık yakın olduğunu ümit ettiğimiz yüz yüze buluşmamızı sadece daha ileri bir tarihe ertelediğine inanıyorum. Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni önlemleri ve tavsiyeleri ile, kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Hepinizden bu arayı ihtiyaç duyduğunuz ve hak ettiğiniz bir zaman olarak dinlenmeye, enerjinizi ve kendinizi yenilemeye ayırabileceğiniz bir fırsat olarak kullanmanızı rica ediyorum.

Yarıyıl tatilinin belirli bir bölümünde yıllık izinli olabilecek akademik ve idari çalışanlarımızdan, bu dönemden fiziksel ve zihinsel sağlığını iyileştirmek için faydalanmanızı ve mümkün olduğu kadar sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmenizi umuyorum.

Akademik çalışanlarımızın ise bu zamanı araştırma ve proje çalışmalarını geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirebileceklerini ümit ediyorum.

Tedbiri lütfen elden bırakmayın, sağlığınıza dikkat edin, kendinize ve ailenize iyi bakın. Her şeyin normale döneceği günlerde hepinizi yine güzel kampüsümüzde görmek için sabırsızlanıyorum . . .

 

Selam ve sevgilerle,

 

—Umran 

Umran S. İnan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere Rumelifeneri Kampüsümüze geri dönüş ile ilgili yazıyorum. T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK)  4 Eylül 2020 tarihinde Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim ve Öğretim Süreçleri ile ilgili Üniversitelere gönderdiği son yazıya istinaden, sizlerle 15 Ağustos’ta paylaşmış olduğumuz planlarımızı değiştirerek Güz Dönemi öğretimi süresince derslerimizin çevrimiçi/uzaktan (‘online/çevrimiçi’) yapılmasına karar vermiş bulunuyoruz.

Birinci önceliğimiz üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosunun ve öğrencilerimizin kampüslerimiz ve kampüsler dışında iken sağlığı ve güvenliği; dolayısıyla aldığımız tüm kararların ve aksiyonların odağında sizlere karşı olan sorumluluğumuzun yatmakta olduğunu belirtmek isterim.

Bu aldığımız karar ile, COVID-19 ilerleyişinin sınırlanması ve kontrol altına alınması durumunda, yüz yüze buluşmamızı sadece daha ileri bir tarihe, Bahar Dönemine, ertelediğimize inanıyoruz. 2020 Güz Dönemi için planladığımız karma seçenekleri de içeren yüz yüze öğretim/öğrenim modelimizin 2021 Bahar Dönemi için uygulayabileceğimizi umuyoruz. Doğal olarak, her türlü planımızın salgının önümüzdeki aylarda nasıl gelişeceğine doğrudan bağlı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni önlemleri ve tavsiyelerine bağlı kalmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğimizi vurgulamak isterim. Kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Hepimiz güzel kampüsümüze geri dönmek için can atıyorduk; birçok çalışanımız Güz Dönemi hazırlıkları için kelimenin tam anlamıyla yüzlerce saat çalıştılar. Bu son dört aylık planlama çabalarımız sayesinde önümüzdeki dönemlere en iyi şekilde hazırlanmış olduk. Güzel kampüsümüze döndüğümüzde, tüm planlarımızı, yeni sistemlerimizi karma seçenekleri de içeren yüz yüze öğretim/öğrenim modelimiz ve kampüste kişi sayılarımız seyreltilmiş bir şekilde kullanmaya başlayacağız.

 

2020 GÜZ DÖNEMİ

2020/2021 Akademik Takvimimiz daha önce duyurulduğu gibi aynı şekilde devam edecektir.

Geçtiğimiz bahar döneminde olağanüstü bir dijital dönüşümü sadece iki hafta içinde tamamladık. Üniversitemizde verilen 703 dersin tamamının (%85’i gerçek zamanlı olmak üzere) Bahar Dönemi için Mart sonundan başlayarak ve Yaz Dönemi boyunca devam etmek üzere global bir salgına rağmen çevrimiçi verilebilmesini sağlamamız benim için son derece sevindirici bir gelişme oldu. Bu dönüşüm, üniversite eğitimini ve deneyimini “nesiller arası buluşma” bağlamında sürdürebilmemizi sağlayan büyük bir başarıydı.

Buna ek olarak, Temmuz ayında, eşzamanlı öğrenim yöntemleri altyapımızı ve kabiliyetlerimizi daha da güçlendirmek ve esnek karma öğretim ve öğrenim için akademik hazırlığımızı sağlamak amacıyla tüm sınıflarımızda ve öğrenim alanlarımızda üstün özelliklere sahip video kayıt teknolojisine dair önemli bir yatırım yapma sürecinde olduğumuzu sizlerle paylaşmıştım. Böylelikle, tüm öğrencilerimiz sınıflarda verilen dersleri takip ederken aynı anda diğer öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle etkileşim kurabilecektir.

Şimdi bu çevrimiçi öğretim ve öğrenim sistemini tamamladık ve bu yeni ve son teknoloji donanımı ile derslerimizi çevrimiçi, karma veya yüz yüze olarak ve önceki dönemlerden öğrendiklerimizi temel alarak vermek için hazırız. En iyi hizmeti sunmak için teknolojiyi eğitimle birleştiren IT ve KOLT uzmanlarından oluşan yeni deneyimli bir ekip, çevrimiçi eğitim/öğretimin olabildiğince verimli ve sorunsuz verilebilmesi için çalışmaya devam edecektir.

Çevrimiçi derslerin programları üzerinde şu anda çalışılmakta olup detaylar kesinleştikçe tüm ilgililerle Eylül ayı bitmeden paylaşılacaktır.

 

DENEYSEL ARAŞTIRMALARIN VE BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN DEVAMI

Haziran ayının sonundan beri ilgili fakülte ve personele sadece kendilerine atanan laboratuvarlara girme yetkisi verilerek sınırlı sayıda öncelikli araştırma projelerine devam etmekteydik. Aynı protokol ve kuralları uygulayarak 2020 Güz Döneminde de araştırma faaliyetlerine devam etmeyi planlıyoruz.

 

YURTLAR

Yurtlara kayıt sürecini başlatmış olmakla beraber, T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) paylaştığı son yazısının ışığında, yurtlarımızı bu dönemde kapalı tutma kararını almış bulunmaktayız.

Yurt kayıtları ile ilgili detaylar öğrencilerimize bu mesajı takiben ayrıca iletilecektir.

 

AKADEMİK VE İDARİ KADRO

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) paylaştığı son yazısının ışığında, Rumelifeneri kampüsündeki idari çalışanlarımızın, 2021 Bahar Dönemi başlangıcına kadar uzaktan çalışma yapmaya devam etmesi beklenmektedir.

Uzaktan çalışma uygulamasına ilişkin prensipler ve gereklilikler için İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün 14 Mart 2020 tarihli duyurusuna başvurmanız ve İK Direktörlüğünden bundan sonra gelecek olan duyuruları da yakından takip etmeniz gerekmektedir.

 

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI

Kampüs operasyonları 2020 Güz Dönemi boyunca da önemli değişikliklerle ama sınırlı şekilde devam edecektir.

Her zaman olduğu gibi, yeni gelen öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve farklı fakülte ve birimlerdeki çalışanlarımızla sanal olarak tanışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu dönem kampüsümüzün epey farklı olmasını beklesek de 2020-2021 akademik yılını karşılama geleneklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Üniversitemiz bu zorlu dönemden geçerken fırtınalı sularda rotamızı doğru tutmak için canla başla çalışmaya devam ederken, her birinize tekrardan anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.

Tedbiri lütfen elden bırakmayın, sağlığınıza dikkat edin, kendinize ve ailenize iyi bakın . . . Her şeyin normale döneceği günlerde hepinizi yine güzel kampüsümüzde görmek için sabırsızlanıyorum . . .

Selam ve sevgilerle,

 

–Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

 

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere Rumelifeneri Kampüsümüze geri dönüş ile ilgili önemli bilgileri ve almış olduğumuz kararlarımızı bildirmek için yazıyorum.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yükseköğretim kurumlarındaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine yönelik açıklamasına istinaden, daha önce sizlerle paylaşmış olduğumuz takvimden farklı olarak, Güz Dönemini 5 Ekim 2020’de başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz, akademik ve idari çalışanlarımızın kampüse kademeli olarak gelmesi aşağıda belirtilen şekillerde planlanmaktadır.

2020 Güz Dönemi için Rumelifeneri Kampüsü’ne geri dönüşümüzün detaylarının Yükseköğretim Kurulu’nun kararlarıyla tamamen uyum içinde olacağını ve Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemlere ve kendi tıp ve hukuk uzmanlarımızın tavsiyelerine kesin surette bağlı kaldığımızı ve kalacağımızı belirtmek isterim. Hala çok fazla bilinmeyenle karşı karşıya olduğumuzu ve önümüzdeki birkaç haftanın bize neler getirebileceğini öngörmenin de çok zor olduğunu belirtmek isterim. ‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibimiz toplantılarını aynı sıklıkla yapmaya devam edecek ve sizlere güncel bilgileri ileteceğiz.

AKADEMİK TAKVİM 2020/2021

Daha önceki mesajımda detaylarını paylaştığım üzere öğrenciler kampüse iki grup halinde döneceklerdir. Yüz yüze ve çevrimiçi derslerin programları üzerinde şu anda çalışılmakta olup detaylar kesinleştikçe tüm ilgililerle Eylül başında paylaşılacaktır.

Akademik Takvim – Önemli Tarihler:

 

31 Ağustos – 4 Eylül, 2020

LYS ile Yeni Girenlerin  Kayıtları

14 Eylül, 2020

KUEPE ve İngilizce Seviye Belirleme Sınavı

29 Eylül – 4 Ekim, 2020

Ders Kayıtları

5 Ekim 2020

Güz Dönemi – Derslerin Başlaması

8 Ocak, 2020

Güz Dönemi – Derslerin Bitmesi

11 – 20 Ocak, 2021

Final Sınavları

25 Ocak – 7 Şubat 2021

Sömestre Tatili  

YURTLAR 

Uygun biçimde seyreltilmiş sayıda öğrencimizin Sağlık Bakanlığı, devlet otoriteleri ve kendi sağlık ve hukuk uzmanlarımızca önerilen önlemlere sıkı bir şekilde bağlı olarak yurtlara gelmelerine izin verilecektir.

Yurtlara dönüşün detayları öğrencilerimize güz dönemi kayıtlarının bitimi itibarıyla bildirilecektir. Öğrencilerin yurt odalarına yerleşmeleri 27 Eylül ile 4 Ekim arasında gerçekleşecektir.

AKADEMİK VE İDARİ KADRO 

Rumelifeneri Kampüsümüzde görevli tüm öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız 21 Eylül 2020’ye kadar evden çalışmaya devam edeceklerdir. İdari çalışanlarımızın seyreltilmiş bir şekilde haftalık rotasyon ile karma bir çalışma programı çerçevesinde ofislerine geri dönmeleri planlanmaktadır.

Önemli Adımlar

İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz, çalışan sayımız ve kampüs içi ve dışından yapılabilecek görevleri baz alarak vardiyalar ve/veya rotasyonlar oluşturmak için Birim Yöneticileri ve Dekanlardan önemli bilgileri toplayacaklardır. Bu bilgileri toplamak ile ilgili ayrı bir mesaj sizlerle önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI 

1 Kasım 2019 tarihinde duyurulan ‘2020 Yılı Ortak İzin Uygulaması’na istinaden, 2020 yılında ana kampüs ve diğer yerleşkelerimizin (Koç Üniversitesi Hastanesi hariç) kapalı olacağı ortak izin tarihleri 20 Ağustos Perşembe ve 30 Ağustos Pazar 2020 (11 takvim günü) olarak belirlenmiştir ve tüm akademik ve idari çalışanlarımıza yıllık izin tanımlaması merkezi olarak yapılacaktır.

Rumelifeneri kampüsüne dönüşümüzün detaylarını tamamlamak için çalışıyor ve Eylül ayı başında düzenleme ve tavsiyelerimizi sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz. Akademik dönemimiz başlamadan önce KOVID-19 ortamında korunma ilkeleri, sağlık ve güvenlik protokolleri hakkında detaylı bilgiler sizlere iletilmeye hazır olacaktır.

Planlarımızın salgının önümüzdeki haftalarda nasıl gelişeceğine doğrudan bağlı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni önlemleri ve tavsiyelerine bağlı kalmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız.

Üniversitemiz bu zorlu dönemden geçerken fırtınalı sularda rotamızı doğru tutmak için canla başla çalışmaya devam ederken, her birinize tekrardan anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran
 
Umran S. Inan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler, 

Sizlere 19 Haziran 2020 tarihli mesajımı takiben, Rumelifeneri Kampüsümüze geri dönüş ile ilgili güncel önlemlerimiz ve tavsiyelerimizi bildirmek için yazıyorum.

Vermiş olduğumuz bazı kararları bu noktada sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tüm kararlarımızın dikkatle müzakere edilmiş, daha küçük gruplar arasında tartışılmış ve kampüse geri dönüşe dair çeşitli senaryolar kapsamlı biçimde analiz edilip, incelendikten sonra en uygun senaryonun seçilmiş olduğunu, bu değerlendirmeleri yaparken de öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızın sağlığının ve güvenliğinin bizim için her zaman birinci öncelik olduğunu göz önünde bulundurmanızı isterim.

2020 GÜZ DÖNEMİ

19 Haziran tarihli önceki mesajımda, 2020 Güz Dönemi başlangıç tarihinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verecekleri nihai kararlara bağlı olduğunu belirtmiştim. Akademik takvimimizi henüz son haline getirmedik, lakin Güz Dönemini 28 Eylül 2020’de başlatmaya karar vermiş bulunuyoruz.

2020 Güz Dönemi için Rumelifeneri Kampüsü’ne geri dönüşümüzün detaylarının Yükseköğretim Kurulu’nun kararlarıyla tamamen uyum içinde olacağını ve Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemlere ve kendi tıp ve hukuk uzmanlarımızın tavsiyelerine kesin surette bağlı kaldığımızı ve kalacağımızı belirtmek isterim.

Geçtiğimiz bahar döneminde olağanüstü dijital bir dönüşümü sadece iki hafta içinde tamamladık. Üniversitemizde verilen 703 dersin tamamının (%85’i gerçek zamanlı olmak üzere) Bahar Dönemi için Mart sonundan başlayarak ve Yaz Dönemi boyunca devam etmek üzere global bir salgına rağmen çevrimiçi verilebilmesini sağlamamız benim için son derece sevindirici bir gelişme oldu. Bu dönüşüm, üniversite eğitimini ve deneyimini “nesiller arası buluşma” bağlamında sürdürebilmemizi sağlayan büyük bir başarıydı. Üniversitemizde eğitimi sürdürmek için sabırla çalışan öğretim üyelerimizi, öğrenmek için büyük çaba harcayan öğrencilerimizi ve bu dönüşümü olabildiğince kolay ve sancısız geçirmemize yardımcı olan çalışanlarımızı içtenlikle kutluyorum. Bu başarının bir göstergesi olarak da tüm derslerimiz için Bahar dönemi ortalama öğrenci değerlendirmelerinin “çok iyi” ile “mükemmel” arasında olduğunu gördük.

Bunun yanında, eşzamanlı öğrenim yöntemleri altyapımızı ve kabiliyetlerimizi daha da güçlendirmek ve esnek karma öğretim ve öğrenim için akademik hazırlığımızı sağlamak için tüm sınıflarımızda ve öğrenim alanlarımızda üstün özelliklere sahip video kayıt teknolojisine dair önemli bir yatırım yapma sürecindeyiz. Böylelikle, tüm öğrencilerimiz sınıflarda verilen dersleri takip ederken aynı anda diğer öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle etkileşim kurabilecek. Koç Üniversitesi’nin bu çevrimiçi öğretim ve öğrenim yatırımları sayesinde gelecekte olabilecek başka dönemsel kapanmalara kesinlikle hazır olmasını da sağlamış oluyoruz.  

Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için olası en iyi eğitim deneyimini ve tüm üniversitemiz için halk sağlığı ve güvenlik protokollerinin uygulanmasını sağlamayı amaçlayan bu yeni yatırımla birlikte, öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızın kampüse ne şekilde döneceğine dair bir tablo oluşturmaktayız.

Bu suretle, karma seçenekleri de içeren yüz yüze öğretim/öğrenim modelimizin 2020 Güz Döneminde aşağıda belirtildiği şekilde olmasına karar verilmiştir: 

·       Öğrenciler kampüse iki grup halinde dönecek: Her hafta, bir grup dersleri yüz yüze takip ederken diğer grup çevrimiçi olarak takip edecek. Gruplar ayrıca sabah ve öğleden sonra oturumlarına bölünecek. Ertesi hafta gruplar yöntemlerini değiştirecekler. Böylelikle her öğrenci bir hafta kampüste yüz-yüze ders alırken bir sonraki hafta dersleri eş zamanlı ve çevrimiçi olarak takip edebilecek. 
·       Derslerin büyük bölümü oturma kapasitesi uygun biçimde azaltılmış dersliklerde yapılacak. Kısıtlı miktarda ders ise sadece çevrimiçi olarak verilecek.
·       Ders saatleri programları tüm öğrencilerin dersleri yüz yüze veya çevrimiçi olarak senkron bir şekilde takip edebileceği şekilde düzenlenecek.
·       Bu model, öncelikli olarak lisans öğrencilerimiz için geçerli olacak. Çalışmaları ve araştırmaları daha büyük ölçüde kampüsteki faaliyetlerine bağlı olan lisansüstü öğrencilerimizin kampüse daha sonra belirleyeceğimiz bir vardiya ve/veya rotasyon sistemiyle dönmeleri mümkün olabilir.

Yüz yüze ve çevrimiçi derslerin programları üzerinde şu anda çalışılmakta olup detaylar kesinleştikçe tüm ilgililerle Eylül başında paylaşılacak.

YURTLAR

Uygun biçimde seyreltilmiş sayıda öğrencimizin Sağlık Bakanlığı, devlet otoriteleri ve kendi sağlık ve hukuk uzmanlarımızca önerilen önlemlere sıkı bir şekilde bağlı olarak yurtlara gelmesine izin verilecek.

Yurtlara dönüşün detayları öğrencilerimize bu mesajdan kısa süre sonra iletilecek. Ancak şu anda, ikametleri İstanbul dışında olan tüm öğrencilerimizi ve İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimizin de pek çoğunu yurtlarımıza yerleştirebilir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. 

AKADEMİK VE İDARİ KADRO

Rumelifeneri Kampüsümüzde görevli tüm öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız Eylül 2020’den itibaren ofislerine gelebilmeye başlayacaklar. 

Kampüs yoğunluğunu azaltmak için aynı anda kampüste bulunan çalışan sayımızı seyreltmeyi hedefleyeceğiz. İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz, çalışan sayımız ve kampüs içi ve dışından yapılabilecek görevleri baz alarak vardiyalar ve/veya rotasyonlar oluşturma üzerine çalışıyor. Haftalık rotasyon ile karma bir çalışma programı uygulamayı planlıyoruz.

Üniversite çalışanlarımızın Rumelifeneri Kampüsü’ne ne şekilde geri döneceği ve çalışmalarımızı bu yeni koşullar altında ortak sağlığımızı ve güvenliğimizi koruyarak ne şekilde sürdüreceğimize dair detaylar sizlere Eylül ayına kadar aktarılacak.

KAMPÜS İŞLEYİŞİNİN DEVAMLILIĞI 

Üniversite ile ilişkili eğitimler, konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar, seminerler de dahil olmak üzere Üniversite ile ilişkili ve Üniversite tarafından onaylanan ve desteklenen tüm uluslararası seyahatlerin Güz Dönemi 2020’nin sonuna kadar iptal edilmiş olduğunu sizlere önceki bildirimimizden hatırlatmak isterim.

Kampüs operasyonları, açık olan az sayıda araştırma laboratuvarındaki sınırlı sayıda araştırmacı ve çevrimiçi yapılacak olan lisans öğrenci Tanıtım Dönemi için Temmuz ve Ağustos aylarının bir kısmında kampüste bulunması gereken küçük bir grup dışında Yaz Dönemi boyunca önemli değişikliklerle ama sınırlı şekilde devam edecektir. 

Sonbahar Dönemi boyunca kampüs nüfusunun ve yoğunluğunun önemli ölçüde seyrelmesi ile birlikte yemek, servis hizmetleri, spor tesisleri ve sunulan tüm diğer hizmetlerde değişikliklere gidilecektir. Bunların detaylarını sizlerle Eylül ayının başında paylaşmayı planlıyoruz. 

Sınıflarda ve toplu alanlarda havalandırma koşulları dahil riski en aza indirmek için sağlık otoriteleri tarafından duyurulan gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Rumelifeneri Kampüsümüz, penceresiz sınıflarda ve alanlarda bile sürekli temiz hava girişine izin vererek, tüm sınıfları diğer sınıflardan izole bir şekilde dışarıdan doğrudan temiz hava ile havalandırabileceğimiz bir sisteme sahiptir.  

Planlarımızın salgının önümüzdeki aylarda nasıl gelişeceğine doğrudan bağlı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili devlet otoritelerinin yeni önlemleri ve tavsiyelerine bağlı kalmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğimizi vurgulamak isterim. Kendi sağlık uzmanlarımızla salgının durumunu yakından takip etmekte, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirmekte ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmek ve esnek olabilmek için çalışmaktayız. 

Mayıs ayının başından beri haftada iki kez iki saatlik toplantılarda bir araya gelmekte olan ‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibimiz, toplantılarını Sonbahar Dönemi boyunca da sürdürecek. 

Bu zorlu dönemden geçerken her birinize anlayışınız, sabrınız ve destekleriniz için teşekkür ederim. 

Hepinize sağlıklı bir yaz dilerim.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran 

Umran S. İnan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere 21 Mayıs 2020 tarihinde paylaşmış olduğum mesajımı takiben, Rumelifeneri kampüsümüze geri dönüş ile ilgili güncel önlemler ve tavsiyelerimizi bildirmek için yazıyorum.

Kuruluşunu size daha önceki mesajımda bildirdiğim ‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibimize bu süreçleri daha doğru ve bütünleşik yönetmek ve en sağlıklı kararları almak adına kampüs koşullarını bilen Üniversite içi uzmanlardan oluşan “Sağlık Kurulu” ve “Hukuk Kurulu” alt kurullarımız da eklenmiştir. 

‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibimiz aşamalı bir dönüş için alternatif senaryolar üzerinde şu anda çalışmaktadır ve aşağıda ilk önceliğimiz olan laboratuvarlarımızda deneysel araştırma ve bilimsel çalışmalarımızın tekrar başlaması olan 1. Faz ile ilgili detayları ve kararlarımızı bulabilirsiniz.

 Ayrıca çalışanlarımızın iş ve tatil planlarını vakitlice yapabilmelerini sağlamak için Yaz Dönemi 2020 ile ilgili aldığımız kararları da aşağıda bulabilirsiniz.

 En son olarak da sizinle Güz Dönemi 2020 ile ilgili aldığımız öncelikli kararları paylaşmak isterim.

 Laboratuvarlarımızda Deneysel Araştırmaların ve Bilimsel Çalışmaların Tekrar Başlaması

Sizinle daha önce paylaştığım üzere Koç Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve çalışanları  doğrudan COVID-19 problemlerini hedefleyen çalışmalar gerçekleştirmekteler.  Eğitim ve araştırma misyonumuzun sürekliliğini sağlamak için de önemli bir ivme kazanmış olan bu projelere ve bir çok başka daha önceden başlamış ve/veya planlanmış olan deneysel bazlı laboratuvar araştırmalarımıza devam etmeliyiz.  Buna istinaden, ilgili fakülte ve personele sadece kendilerine atanan laboratuvarlara girme yetkisi verilerek 1 Temmuz 2020’den daha geç olmamak üzere sınırlı sayıda öncelikli araştırma projelerine devam edebileceğiz. Tüm ekiplerimiz, kampüse geri dönenlerin güvenliğini ve sağlığını sağlamak için özenle ve özveri ile çalışırken, eş zamanlı olarak gerekli programları, eğitimleri ve teknik altyapıyı hazırlıyorlar.

Akademik ve İdari Kadro

Rumelifeneri kampüsündeki tüm akademik ve idari çalışanlarımızın, Eylül ayı başlangıcına kadar uzaktan çalışma yapmaya devam etmesi beklenmektedir. Görevinin getirdiği zorunluluk nedeniyle fiziki olarak çalışma yerinde bulunması gereken çalışanlarımız görevlerine aynı şekilde ve gerekli olan durumlarda devam edecektir.

Uzaktan çalışma uygulamasına ilişkin prensipler ve gereklilikler için İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün 14 Mart 2020 tarihli duyurusuna başvurabilirsiniz.

1 Kasım 2019 tarihinde duyurulan ‘2020 Yılı Ortak İzin Uygulaması’na istinaden, 2020 yılında kampüs ve lokasyonlarımızın (Koç Üniversitesi Hastanesi hariç) kapalı olacağı ortak izin tarihleri 20 Ağustos Perşembe ve 30 Ağustos Pazar 2020 (11 takvim günü) olarak belirlenmiştir ve tüm akademik ve idari çalışanlarımıza yıllık izin tanımlaması merkezi olarak yapılacaktır.

Kampüs İşleyişinin Devamlılığı

16 Mart 2020 tarihindeki duyurumuza istinaden kampüs operasyonları sınırlı şekilde devam edecektir.

Seyahat 

Üniversite ile ilişkili ve Üniversite tarafından onaylanan ve desteklenen tüm yurt-dışı seyahatler Güz Dönemi 2020’nin sonuna kadar iptal edilmiştir; bu seyahatler üniversite ile ilişkili tüm eğitimleri, konferansları, sempozyumları, çalıştayları, seminerleri kapsamaktadır.

Çalışanlarımızın kişisel seyahatlerine istinaden Sağlık Bakanlığı ve ilgili makamların seyahat ile ilgili tüm önleyici tedbirleri ve yönlendirmeleri takip etmelerini de önemle tavsiye ederiz.

Güz Dönemi 2020

YÖK’den gelecek kararlar doğrultusunda Güz Dönemi 2020’de kampüste yüz yüze eğitim ile ilgili planlarımız ve çalışmalarımız başlamış ve devam etmektedir; herkes için farklı aşamalı kampüse dönüş için alternatif senaryolar üzerinde çalışılmakta ve Temmuz ayı sonuna kadar da bir yol haritası hazırlanması planlanmaktadır. Konu ile ilgili ayrıntılar ve kararlar sizlerle vakitlice paylaşılacaktır.

Ek olarak T.C. Sağlık Bakanlığı, ilgili diğer devlet kurumları ile kendi hukuk ve sağlık kurulumuzdan gelecek öneri ve düzenlemelere sıkı bir şekilde bağlı kalarak yurtlarımızı da açabilmeyi planlıyoruz ve bu konuda sizlere yine vakitlice bilgilendirme yapacağız.

Güz Dönemi 2020 başlangıç tarihi ve yeni akademik takvim ÖSYM ve YÖK tarafından Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve takiben tanıtım ve tercih dönemi ile yeni kayıt tarihlerinin açıklanmasına birebir bağlıdır.

Hâlâ birçok belirsizliklerle karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirebileceğimiz ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilmemiz ve esnek olabilmemiz için kısa vadeli planlar yapabiliyoruz. 

Yapıcı yaklaşımlarınız, sabrınız ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle,

–-Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

21 Mayıs 2020 Koç Üniversitesi Yaz Dönemi Hakkında

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlerle 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul Toplantısında paylaşıldığı üzere, birincil sorumluluğu, tüm üniversite operasyonlarının etkin ve güvenli bir şekilde normale dönmesini sağlamak ve yürütmek olan ‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibini oluşturmuş bulunuyoruz. Bu ekip, hali hazırdaki durumumuzdan kampüse dönmeye kademeli ve aşamalı geçişler yapmak için ayrıntılı ve planlı yol haritalarını çeşitli fakülteler ve diğer birimlerle birlikte çalışarak hazırlamaktadır.

Kampüslerimiz ve kampüsler dışında üniversite çalışanlarının sağlığı ve güvenliği bizim birinci önceliğimizdir. Dolayısıyla, aldığımız tüm kararların ve aksiyonların odağında sizlere karşı olan sorumluluğumuz yatmaktadır.

Bu bağlamda aldığımız ilk karara istinaden yaz dönemi öğretimi süresince derslerimiz (Tıp Fakültesi Intern Programı ve Hemşirelik Fakültesi Yaz Uygulama Dersleri dışında) çevrimiçi/uzaktan (‘online/remote’) yapılacaktır.

Planımızın bir sonraki adımı, araştırma laboratuvarlarımızdaki deneysel araştırmaların ve bilimsel çalışmaların sınırlı ve kontrollü bir şekilde tekrar başlayabilmesidir. Koç Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve çalışanları, 42’den fazla araştırma projesi ile doğrudan COVID-19 problemlerini hedefleyen çalışmalar gerçekleştirmekteler ve eğitim ve araştırma misyonumuzun sürekliliğini sağlamak için de önemli bir ivme kazanmış olan bu projelere ve bir çok başka deneysel bazlı laboratuvar araştırmalarımıza devam etmeliyiz. ‘Kampüse Geri Dönüş’ ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu devamlı değerlendirmektedir ve araştırma laboratuvarlarımızı açabilme kararı ancak COVID-19 ile ilgili durumdaki değişimlerle beraber Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), T.C. Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer devlet kurumlarından gelecek öneri ve düzenlemeler çerçevesinde verilebilecektir.

Rumelifeneri kampüs operasyonlarımız ile ilgili diğer konulara gelince, tüm akademik ve idari çalışanlarımızın Rumelifeneri kampüsümüze geri dönüşü ile ilgili değerlendirmemiz 15 Haziran 2020 tarihinden sonra oluşturulacak ve ülkemizdeki gelişmeler ile ilgili devlet kurumlarından gelecek öneri ve düzenlemelere bağlı olarak yapılacaktır. Dolayısıyla, tüm akademik ve idari çalışanlarımızın, yeni bir karara kadar, uzaktan çalışmaya devam etmesi beklenmektedir. Rumelifeneri kampüsümüze dönüş için kesin bir tarih konusunda herhangi bir karar alınmamıştır; ancak aşamalı bir dönüş için alternatif senaryolar üzerinde şu anda çalışılmaktadır. Konu ile ilgili ayrıntılar ve kararlar sizlerle vakitlice paylaşılacaktır.

Normalleşmeye yönelik olarak Akademik Takvim doğrultusunda Güz dönemimiz ile ilgili planlarımız ve çalışmalarımız da başlamış ve devam etmektedir; bu konuda ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bilgilendirmeler sizlerle paylaşılacaktır.

Bu zor günlerin de geçeceğini biliyor; hepinizin yardımıyla, bu zor dönemden daha güçlü bir kurum olarak çıkacağımıza inanıyorum.

Selam ve sevgilerimle,

–-Umran

Umran S. İnan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere tüm öğrenciler, akademik ve idari kadro, kampüs operasyonları ve ilgili diğer konulardaki güncel önlemler ve tavsiyelerimizi bildirmek için yazıyorum.

Öğrenciler ve Araştırmacılar

Bu hafta itibarıyla Tıp Fakültemizde başlayan çevrimiçi/uzaktan (‘online/remote’) eğitim, 30 Mart 2020 Pazartesi günü tüm fakülte ve bölüm derslerimiz için de geçerli olacak ve Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gelecek yeni bir karara kadar bu şekilde devam edecektir.

KOLT, IT ve VPAA uzaktan eğitim ve öğretim hakkında bilgi ve açıklamaları sizlerle paylaştı. Tüm öğrencilerimizi ve öğretim üyelerimizi bu dönemde birbirleriyle sıkı bir diyalog kurmaya davet ediyor ve dersleri en iyi şekilde öğretme/takip etme yollarını kullanmaya çağırıyorum. Çevrimiçi/uzaktan öğrenme ve öğretmeyle ilgili tüm sorularınız için lütfen yeni oluşturulan web sayfamıza bakınız.

Bu karar tüm ön lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerini, doktora sonrası araştırmacıları ve araştırmacı asistanlarını da kapsamaktadır.

Akademik ve İdari Kadro

Tüm akademik ve idari çalışanlarımızın, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gelecek yeni bir karara kadar, uzaktan çalışma yapmaya devam etmesi beklenmektedir. Görevinin getirdiği zorunluluk nedeniyle fiziki olarak çalışma yerinde bulunması gereken çalışanlarımız görevlerine aynı şekilde devam edecektir.

Uzaktan çalışma uygulamasına ilişkin prensipler ve gereklilikler için İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün 14 Mart 2020 tarihli duyurusuna başvurabilirsiniz.

Kampüs İşleyişinin Devamlılığı

Rumelifeneri Kampüsü, öğrenci, öğrenci aileleri ve öğrenci misafirlerinin girişine kapalı olacaktır. 17 Mart 2020 tarihindeki duyurumuza istinaden kampüs operasyonları sınırlı şekilde devam etmektedir.

Lütfen e-postalarınızı sıkça kontrol edin ve web sitemizi düzenli olarak takip edin.

Daha önce sizinle paylaştığımız COVID-19 korunma yöntemleri ve sosyal uzaklaşma konusundaki mesajımızı da hatırlatmak isteriz.

Bir çok belirsizliklerle dolu geçirdiğimiz bu dönemde göstermiş olduğunuz anlayış ve sabır için her birinize teşekkür ediyorum. Hala çok fazla bilinmeyenle karşı karşıyayız ve önümüzdeki birkaç haftanın bize neler getirebileceğini öngöremiyoruz. Bütün bunlara rağmen, hepinizin yardımıyla, eğitim ve araştırma misyonumuzun devamlılığını sağlamaya devam edeceğimize ve bu zor dönemden daha güçlü bir kurum olarak çıkacağımıza inanıyorum.

Selam ve sevgilerimle,

–-Umran

Umran S. İnan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) en son kararına istinaden, 30 Mart 2020 Pazartesi günü tüm dersler için çevrimiçi/uzaktan (‘online/remote’) eğitime (23 Mart 2020’de başlayacak olan Tıp Fakültemiz hariç) başlayacağız ve bir sonraki duyuruya kadar bu şekilde devam edeceğiz.

Akademik takvim ile ilgili değişiklikler ve 8 Mayıs 2020 haftası için planlanan son ödev ve sınavların zamanlaması üzerinde ekiplerimiz hali hazırda çalışmaktadır ve bu konuda sizinle irtibatta olacağız.

KOLT uzaktan eğitim ve öğretim hakkında bilgi ve açıklamalar hazırlamaktadır; çevrimiçi (‘online/remote’) dersleri nasıl öğreteceğiniz/takip edeceğiniz konusunda ayrı bir duyuru alacaksınız.

Aldığımız bu tedbirler ve attığımız adımlar, akademik faaliyetlerimizin doğal akışını hepimiz için değiştirecektir. Ancak, benzeri görülmemiş bir dönemden geçiyoruz ve bu sürecimizi en iyi şekilde sürdürebilmek ve Bahar dönemimizi başarılı bir şekilde bitirebilmek için yeni şartlara gerekli uyumu sağlamak zorundayız.

KOLT, Suna Kıraç Kütüphanesi, VPAA ve IT koordinasyonuyla derslerinizi verebileceğinizden/takip edebileceğinizden eminim.

Doğal olarak çoğunuzun birçok sorusu olacak. Bu duyuru ile ilk düzenlememizi sizlerle paylaşıyoruz; takiben VPAA ve Fakülte Dekanlarınızdan, KOLT, Suna Kıraç Kütüphanesi ve IT’den ilgili duyuruları alacaksınız. Lütfen e-postalarınızı sıkça kontrol edin ve web sitemizi düzenli olarak takip edin.

Daha önce sizinle paylaştığımız COVID-19 korunma yöntemleri ve sosyal uzaklaşma konusundaki mesajımızı da hatırlatmak isteriz.

Selam ve sevgilerimle,

–-Umran

Umran S. İnan
REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,
 
Sizlere 13 Mart 2020’de paylaşmış olduğum mesajımı takiben, öğrenciler, akademik ve idari kadro, kampüs operasyonları ve ilgili diğer konulardaki güncel önlemler ve tavsiyelerimizi bildirmek için yazıyorum.
 
Her duyurunun tüm metnini okuduğunuzdan emin olmanızı özellikle rica ederim; böylece her bir düzenlememizin, önerilerimizin ve güncellemelerimizin tüm ayrıntılarından haberdar olabilirsiniz.
 
Öğrenciler ve Araştırmacılar
 
Bu kısımda, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gelecek yeni bir karara kadar, bu konu ile ilgili güncellediğimiz tavsiyelerimizi paylaşıyorum.
 
Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı 3 haftalık tatil kararı tüm ön lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerini, doktora sonrası araştırmacıları ve araştırmacı asistanlarını da kapsamaktadır.
 
Şu anda kampüste bulunmayan öğrencilerin bu tatil dönemi bitene kadar kampüse geri dönmemeleri gerekmektedir.
 
Kampüste yaşayan ve ikametleri Türkiye’de olan öğrencilerimizin eve gitmeleri ve bu tatil dönemi bitene kadar kampüse geri dönmemeleri gerekmektedir.Kampüste kalmayı seçen veya evlerine geri dönemeyen uluslararası ve/veya değişim programı öğrencileri, kampüs operasyonlarının sınırlı şekilde devam edeceğini bilmelidir. Bu konuda bilgilendirme ayrı bir duyuruda yapılacaktır. 
 
Bu tatil dönemi sırasında yurt dışına seyahat edecek uluslararası öğrencilerimiz de izolasyon (lütfen aşağıdaki tavsiyelerimize bakınız) ve/veya Türkiye’ye döndüklerinde Türk Hükümeti tarafından seyahat konusunda alınabilecek diğer önlemlere ve kısıtlamalara tabi olacaklarını unutmamalıdırlar.
 
Akademik ve İdari Kadro
 
Bu kısımda bu konu ile ilgili güncellediğimiz tavsiyelerimizi paylaşıyorum.
 
Tüm akademik ve idari çalışanlarımızın 17 Mart 2020’den itibaren iki hafta süre ile (on iki gün) uzaktan çalışma  yapması beklenmektedir. Birimlerimizde görevinin getirdiği zorunluluk nedeniyle fiziki olarak çalışma yerinde bulunması çalışanların isimlerinin, Birim Yöneticileri tarafından İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün covid19uzaktancalisma@ku.edu.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir. 
 
Uzaktan çalışma uygulamasına ilişkin prensipler ve gereklilikler için İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nün 14 Mart 2020 tarihli duyurusuna başvurabilirsiniz.
 
Kampüs İşleyişinin Devamlılığı
 
17 Mart 2020 itibariyle kampüs operasyonları sınırlı şekilde devam edecektir. Bu konuda bilgilendirme ayrı bir duyuruda yapılacaktır.
 
Korunma Yöntemleri
 
Enfeksiyon hastalıkları konusunda dünyanın en saygın bilim insanlarından biri olan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Önder Ergönül’ün yeni görüş ve önerilerini izlemek için linki ziyaret ediniz.
 
Hastalıktan korunmak için lütfen sizinle paylaştığımız önerilerimizi takip ediniz.

Sosyal Uzaklaşma

Hepinizi sosyal uzaklaştırma kavramını benimsemeye ve önlemlerini uygulamaya teşvik ediyoruz. Sosyal uzaklaşma, kalabalık ortamlardan, toplu etkinliklerden kaçınmak, mümkün olduğunda diğerlerine olan mesafeyi (en az bir metre) korumak anlamına gelir. 
 
Sizinle daha önce paylaştığımız gibi,

  • Üniversitemizde 10 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek tüm etkinliklerin iptal edildiğini veya ertelendiğini hatırlatmak isteriz.
  •  
  • T.C. Sağlık Bakanlığı özellikle sosyal uzaklaşma ile hastalık riskini en aza indirme konusunda öneriler getirmiştir. Bu önerileri gözden geçirmenizi rica ediyoruz.

 
İzolasyon Süreci
 
Sizinle daha önce paylaştığımız gibi, geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan veya yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat edecek olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimize Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük izolasyon sürecini tamamlamalarını tavsiye ediyoruz.
 
Eğer bu durum sizin için geçerli ise, 14 günlük süreyi evinizde geçirmeniz ve 14 gün boyunca da insanlarla irtibattan kaçınmanız tavsiye edilmektedir.
 
Eğer yurtta kalıyorsanız, derhal Sağlık Merkezimize gitmenizi ve 14 günlük izolasyon süresince evde kalmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer evinize gitmek isterseniz, Üniversitemiz size seyahatiniz konusunda her türlü yardım ve desteği sunmaya hazırdır. Bu konuda fakültenizin Dekanlık Ofisi veya Enstitünüz ile irtibata geçiniz.
 
Değerlendirmelerimizin Devamı

Koç Üniversitesi acil durum operasyon ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu devamlı değerlendirmekte ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), T.C. Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer devlet kurumlarının öneri ve düzenlemelerini takip etmektedir.
 
Tüm sorularınızı ve geri bildirimlerinizi koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz. Tüm sorulara yanıt vermek ve sizlere güncel bilgiler sunmak için mümkün olduğunca hızlı çalışıyoruz.
 
Düzenleme ve önlemlerimizi neredeyse günlük olarak değiştirmemiz gerektiğinden anlayışınız ve sabrınız için her birinize teşekkür ediyorum.
 
İşbirliğiniz için hepinize ve özellikle de Üniversite olarak korona virüse karşı aldığımız tüm tedbirlerin oluşturulması ve uygulanması için gece gündüz çalışan pek çok çalışanımıza teşekkür ederim.
 
Selam ve sevgilerimle,
 
–-Umran
 
Umran S. İnan
REKTÖR

13 Mart 2020 tarihli ikinci mesaj

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere bu sabah (13 Mart 2020) paylaşmış olduğum mesajımı takiben, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) koronavirüse karşı aldığı yeni tedbirlere istinaden akademik dersler, kampüs operasyonları ve ilgili diğer konulardaki güncel önlemler ve tavsiyelerimizi bildirmek için yazıyorum.

Akademik Dersler

16 Mart 2020 Pazartesi gününden başlayarak 3 hafta boyunca ve bir sonraki duyuruya kadar Koç Üniversitesi kampüslerinde hiçbir akademik ders düzenlenmeyecektir.

Bu karar, 3 hafta boyunca ‘online’ dersler de dahil olmak üzere, hiçbir ders-bazlı eğitim olmayacağı anlamına gelmektedir.

2019-2020 Akademik Takviminde 6-10 Nisan olarak belirlenen Bahar Tatili, bu 3 haftalık döneme alınmıştır. Akademik takvim ile ilgili değişiklikler üzerinde ekiplerimiz hali hazırda çalışmaktadır ve bu konuda sizinle irtibatta olacağız.

Sizinle daha önce paylaştığımız gibi, üniversitemizde 10 Mart-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek tüm etkinliklerin iptal edildiğini veya ertelendiğini hatırlatmak isteriz.

Öğrenciler

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı tatil kararı tüm ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrencileri kapsadığı gibi, tıpta, diş hekimliğinde ve eczacılıkta uzmanlık öğrencileri hariç tüm lisansüstü öğrencilerini kapsamaktadır.

Şu anda kampüste bulunmayan öğrencilerin bu tatil dönemi bitene kadar kampüse geri dönmemeleri gerekmektedir. Ancak, kampüsteyseniz ve evinize dönemiyorsanız, yönlendirme ve yardım için lütfen Dekanlık Ofisiniz veya Enstitünüz ile iletişime geçiniz.
Kampüste yaşayan öğrencilerimizin mümkünse eve gitmelerini ve bu tatil dönemi bitene kadar kampüse geri dönmemelerini tavsiye ediyoruz.
Kampüste kalmayı seçen veya evlerine geri dönemeyen öğrenciler, kampüs operasyonlarının her zamanki gibi devam ettiğini bilmelidir.

Bu tatil dönemi sırasında yurt dışına seyahat edecek uluslararası öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi izolasyon (lütfen aşağıdaki tavsiyelerimize bakınız) ve/veya Türkiye’ye döndüklerinde Türk Hükümeti tarafından seyahat konusunda alınabilecek diğer önlemlere ve kısıtlamalara tabi olacaklarını unutmamalıdırlar.

Akademik ve İdari Kadro

Yükseköğretim Kurulu’nun tüm üniversitelerdeki tatil kararı şu anda sadece öğrencileri kapsamakta ve yalnızca akademik dersler için geçerlidir.

Yükseköğretim Kurulu’nun, bu dönemde akademik ve idari kadronun nasıl çalışacağı ile ilgili yönlendirmeleri doğrultusunda İnsan Kaynakları Direktörlüğümüz akademik ve idari kadro için uygun olabilecek evden çalışma ve diğer politikalara ilişkin ilkeler üzerinde çalışmaktadır. Bu bilgileri hafta sonunda ayrı bir bildirimde sizlerle paylaşacağız.

Tüm kampüs operasyonları, bir sonraki duyuruya kadar planlandığı şekilde devam edecektir.

İzolasyon Süreci

Bu kısımda bu konu ile ilgili güncellediğimiz tavsiyelerimizi paylaşıyorum. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan veya yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat edecek olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimize Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük izolasyon sürecini tamamlamalarını tavsiye ediyoruz.

Eğer bu durum sizin için geçerli ise, 14 günlük süreyi evinizde geçirmeniz ve 14 gün boyunca da insanlarla irtibattan kaçınmanız tavsiye edilmektedir.

Eğer yurtta kalıyorsanız, derhal Sağlık Merkezimize gitmenizi ve 14 günlük izolasyon süresince evde kalmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer evinize gitmek isterseniz, Üniversitemiz size seyahatiniz konusunda her türlü yardım ve desteği sunmaya hazırdır. Bu konuda fakültenizin Dekanlık Ofisi veya Enstitünüz ile irtibata geçiniz.

Değerlendirmelerimizin devamı

Koç Üniversitesi acil durum operasyon ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu devamlı değerlendirmekte ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), T.C. Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer devlet kurumlarının öneri ve düzenlemelerini takip etmektedir.

Tüm sorularınızı koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Bu yeni koşulların hepimize getirdiği zorlukların farkındayım. Ancak, alınan önlemlerin bu ciddi salgının Türkiye üzerindeki etkisini hafifletmesini umuyoruz.
İşbirliğiniz için hepinize ve özellikle de Üniversite olarak koronavirüse karşı aldığımız tüm tedbirlerin uygulanması için gece gündüz çalışan pek çok kişiye teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle,

–Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) koronavirüse karşı alınacak yeni tedbirlere istinaden Türkiye’deki üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta tatil edilmesi kararına istinaden attığımız adımları paylaşmak için yazıyorum.

Akademik Dersler

16 Mart 2020 Pazartesi gününden başlayarak 3 hafta boyunca ve bir sonraki duyuruya kadar Koç Üniversitesi kampüslerinde hiçbir akademik ders düzenlenmeyecektir.

Bu karar, 3 hafta boyunca çevrimiçi olanlar da dahil olmak üzere hiçbir eğitim olmayacağı anlamına gelmektedir.

Koç Üniversitesi acil durum operasyon ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu devamlı değerlendirmekte ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), T.C. Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer devlet kurumlarının öneri ve düzenlemelerini takip etmektedir.

Bugün (13 Mart 2020) sizlerle daha detaylı ve güncel durumunu yansıtan bir mesaj daha paylaşacağız.

Selam ve sevgilerimle,

–Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlerle 9 Mart 2020 tarihinde paylaşmış olduğumuz uyarılar ve tavsiyelere istinaden aldığımız bazı soruları netleştirmek için yazıyorum.

T. C. Sağlık Bakanlığı’ndan 11 Mart 2020 tarihinde yapılan açıklamaya göre Korona virüsü şüphesi olan bir Türk vatandaşının test sonucu pozitif çıkmıştır. Hastanın virüsü Avrupa’dan aldığı tespit edilmiştir. Şu anda kampüsümüzün hastalıktan etkilendiğine dair bir belirti bulunmamaktadır.

Kampüs operasyonları, etkinlikler ve ilgili diğer konulardaki güncel önlemler ve tavsiyelerimiz aşağıdaki gibidir.

Akademik Derslerin Devamı

Bazı medya kanallarında üniversite derslerinin online formata dönüştürüldüğüne dair çıkan haberler doğru değildir; normal takvim içerisindeki akademik dersler sınıflarda verilmeye devam edilecektir. Bu süreçte eğitim ve araştırma misyonumuzun en önemli bileşenlerinden olan düzenli lisans ve lisansüstü derslerimizi sürdürmeye devam etmeyi hedefliyoruz.

Üniversitemizde 10 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek tüm etkinliklerin (konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar, seminerler, üniversite camiamız dışından yerli veya yabancı konuşmacıların ve izleyicilerin yer alacağı tüm etkinlikler, kariyer etkinlikleri, öğrenci kulübü etkinlikleri ve Sevgi Gönül Oditoryumu’nda düzenlenecek tüm konser, performans ve benzer etkinlikler) iptal edildiğini veya ertelendiğini hatırlatmak isteriz.

İzolasyon Süreci

9 Mart 2020 tarihi itibariyle, geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan veya yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat edecek olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını talep ettiğimizi ve bu izolasyonun, çocuklar da dahil olmak üzere hastalık belirtileri gösteren veya göstermeyen tüm bireylerle teması kapsamakta olduğunu ve Koç Üniversitesi’ne dışarıdan gelen ziyaretçiler için de geçerli olduğunu belirtmiştim.

Eğer bu durum sizin için geçerli ise, 14 günlük süreyi evinizde geçirmeniz ve 14 gün boyunca da insanlarla irtibattan kaçınmanız gerekmektedir.

Eğer yurtta kalıyorsanız, derhal eve gitmeniz ve 14 günlük izolasyon süresince evde kalmanız gerekmektedir. Üniversitemiz size seyahatiniz konusunda her türlü yardım ve desteği sunmaya hazırdır. Bu konuda fakültenizin Dekanlık ofisiniz ile irtibata geçiniz.

Hastalıktan korunmak için lütfen sizinle paylaştığımız önerilerimizi ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerini takip ediniz.

Sürekli Bilgilendirme

Koç Üniversitesi acil durum operasyon ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu değerlendirmek üzere günlük toplantılar yapmaktadır. Sizlere güncel bilgileri ve tavsiyelerimizi iletmeye devam edeceğiz.

Tüm sorularınızı koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Bu zorlu dönemde her türlü geri bildiriminiz ve tüm hususlarda yapıcı yaklaşımlarınız ve işbirliğiniz için hepinize teşekkürlerimi yinelemek isterim.

Selam ve sevgilerimle,

–Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlerle 7 Mart 2020 tarihinde paylaşmış olduğum uyarılar ve tavsiyelerin bir kısmına dair güncel bilgileri iletmek üzere yazıyorum. İlk olarak, önceki mesajımda paylaşmış olduğum düzenleme ve tavsiyelerin şu an itibariyle tüm Koç Üniversitesi öğrencileri için de geçerli olduğunu dikkate almanızı isterim.

Seyahat, etkinlikler ve ilgili diğer konulardaki güncel önlemler ve tavsiyelerimiz aşağıdaki gibidir.

Seyahat

30 Nisan 2020 tarihine kadar geçerli olan önceki tavsiyelerimize ek olarak, 9 Mart 2020 tarihi itibariyle, geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan veya yakın bir zamanda herhangi bir ülkeye seyahat edecek olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını talep ediyoruz. Bu izolasyon, çocuklar da dahil olmak üzere hastalık belirtileri gösteren veya göstermeyen tüm bireylerle teması kapsamaktadır ve Koç Üniversitesi’ne dışarıdan gelen ziyaretçiler için de geçerlidir.

14 günlük izolasyon süresi dahilinde ve/veya sonunda gerekli kontroller için üniversitemizin Sağlık Merkezi ile temasa geçmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Tüm etkinliklerin iptali

Üniversitemizin tüm birimlerinden 10 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri tüm etkinlikleri iptal etmelerini veya ertelemelerini talep ediyoruz. Bu etkinlikler arasında tüm konferanslar, sempozyumlar, çalıştaylar, seminerler, üniversite camiamız dışından yerli veya yabancı konuşmacıların ve izleyicilerin yer alacağı tüm etkinlikler, kariyer etkinlikleri, öğrenci kulübü etkinlikleri ve Sevgi Gönül Oditoryumu’nda düzenlenecek tüm konser, performans ve benzer etkinlikler de bulunmaktadır.

Normal takvim içerisindeki akademik dersler yukarıda belirtilen hükümlere tabi değildir. Bu süreçte eğitim ve araştırma misyonumuzun en önemli bileşenlerinden olan düzenli lisans ve lisansüstü derslerimizi sürdürmeye devam etmeyi hedefliyoruz.

Bu konuyla ilgili tüm sorularınızı koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

COVID-19 ve benzeri solunum yolu hastalıklarının yayılımının engellenmesi

COVID-19 ve benzeri solunum hastalıklarının önlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği tedbirleri temel alan güncel önerilerimiz aşağıdaki gibidir.

  • Hasta olduğunuzda evde kalınız.
  •  
  • Yüksek ateş, öksürme ve nefes darlığı belirtileri gördüğünüzde gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
  •  
  • Ellerinizi sabunla en az 20 saniye boyunca ve sıkça yıkayınız. Su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el temizleyicileri kullanınız.
  •  
  • Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla kapatınız. Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınınız.
  •  
  • Kapalı alanları sıkça havalandırınız.
  •  
  • Yaşlı ve kronik hastalarla yakın temastan kaçınınız.

COVID-19 hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hastalık konusunda Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Önder Ergönül’ün konuk olduğu videoyu izlemek için ilgili sayfayı ziyaret etmenizi öneririz.

Sürekli Bilgilendirme

Koç Üniversitesi acil durum operasyon ekibi COVID-19 virüsüne dair son durumu değerlendirmek üzere haftalık toplantılar yapmaktadır. Sizlere güncel bilgileri ve tavsiyelerimizi iletmeye devam edeceğiz.

COVID-19 virüsüne dair tüm sorularınızı koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Bu zorlu dönemde tüm hususlarda yapıcı yaklaşımlarınız ve işbirliğiniz için hepinize teşekkürlerimi yinelemek isterim.

Selam ve sevgilerimle,

–Umran

Umran S. İnan

REKTÖR

Değerli Koç Üniversiteliler,

Sizlere üniversitemizin COVID-19 virüsü (Korona virüs) ile ilgili dünya genelindeki gelişmeler karşısında almakta olduğu bazı tedbirler hakkında bilgi verme amacıyla yazıyorum. Kampüste ve kampüs dışında üniversite üyelerinin sağlığı ve güvenliği bizim birinci önceliğimizdir. Şu anda kampüsümüzün hastalıktan etkilendiğine dair bir belirti olmamakla birlikte, Koç Üniversitesi Yönetimi olarak üniversitemizin konu hakkında atmakta olduğu adımları ve olası acil durumlara vereceğimiz karşılıkları koordine etmeye odaklanan bir acil durum operasyon ekibini devreye sokmuş bulunuyoruz.

Seyahat, etkinlikler ve ilgili diğer konularda almakta olduğumuz önlemleri ve tavsiyelerimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Seyahat

Aşağıdaki uyarılar şu andan itibaren 30 Nisan 2020 tarihine kadar geçerlidir:

  • Üniversite destekli uluslararası seyahatler: Yukarıda belirtilen tarihe kadar öğretim üyelerimiz ve idari çalışanlarımız için tüm ülkelere üniversite destekli uluslararası seyahatleri kısıtlamaktayız. Bu durumun seyahatlerin iptali, araştırmaların yapılabileceği tarihlerin kısıtlanması ve bazı araştırmacılar için uluslararası seyahat gerektiren projelerin tamamlanması konusunda güçlükler doğurabileceğinin bilincindeyiz. Virüsün yayılmasına ek olarak, ülkeler arasındaki seyahat kısıtlamaları günden güne değişebileceğinden, yurt dışına çıktığınız takdirde Türkiye’ye dönme konusunda sıkıntılarla karşılaşmanız olasıdır.
  •  
  • Kişisel uluslararası seyahatler: Kişisel uluslararası seyahatlerin yukarıda belirtilen tarihe kadar ertelenmesini önemle tavsiye etmekteyiz. Yurt dışına yolculuk yaptığınız takdirde, dönüşünüzde 14 gün boyunca izole ortamda kalma zorunluluğunun, ayrıca dönüş hususunda havayolları veya devletlerin getirebileceği kontrolümüz dışında olan kısıtlamaların söz konusu olabileceğini lütfen göz önüne alınız.

Uluslararası seyahat kısıtlamaları

Uluslararası seyahate çıkacak tüm öğretim üyelerimiz ve idari çalışanlarımızdan seyahatlerini üniversitemize bildirerek kayıt altına aldırmalarını istiyoruz. Bu kayıt sayesinde üniversitemiz, olası bir geniş çaplı tehlikede veya gideceğiniz ülkenin durumundaki olası değişikliklerle ilgili sizinle irtibat kurabilecektir.

Buna ek olarak, 17 Şubat 2020 tarihinden bu yana üniversite destekli veya kişisel olarak yurt dışına çıkmış olan herkesin seyahat detaylarını üniversitemize kaydettirmesini talep ediyoruz.

Çin, Güney Kore, İtalya, İran veya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından 3. Seviye Seyahat Kısıtlaması önerilen herhangi başka bir ülkeden gelen kişilerin Türkiye’ye varışlarından itibaren 14 günlük izole ortamda kalma süresini tamamlamamış olduğu takdirde kampüse girmesine izin verilmeyecektir. Bu izolasyon, hastalık belirtisi gösteren veya göstermeyen, çocuklar da dahil olmak üzere tüm bireylerle teması kapsamaktadır. Bu kural Koç Üniversitesi’ne dışarıdan gelen ziyaretçiler için de geçerlidir. 14 gün içinde ve/veya bitiminde Sağlık Merkezimize gerekli kontroller için ulaşılması gerektiğini de ayrıca belirtmek isteriz.

Hong Kong, Makao ve Japonya’daki COVID-19 vakalarının sayısı nedeniyle önümüzdeki günlerde bu ülkeler için de 14 günlük izolasyon süresinin gerekebileceğini belirtmek isteriz.

Tüm etkinliklerin ertelenmesi veya gözden geçirilmesi

Üniversitemizin tüm birimlerinden 9 Mart – 30 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri tüm etkinlikleri ikinci bir bildirime kadar iptal etmelerini veya ertelemelerini talep etmekteyiz.

Normal takvim içerisindeki akademik dersler yukarıda belirtilen hükme tabi olan üniversite etkinlikleri kapsamında değildir. Kampüsümüzde olası en güvenli koşulları sağlayabilmek için genişletilmiş hijyen tedbirleri almaktayız. Bu tedbirler arasında derslerin yapılacağı ortak alanlarda daha sık temizlik yapılması da yer almaktadır. Aşağıda tarif edilen önleyici hijyen pratiklerinin uygulanmasını önemle tavsiye etmekteyiz.

Genişletilmiş temizlik önlemleri ve önleyici hijyen

Üniversitemizde ortak alanlarda ve çok sayıda kişinin temas ettiği yüzeylerde daha sık temizlik yapılmasını sağlıyoruz.

  • Akademik, yemek ve yurt gibi çok sayıda kişinin kullandığı alanların temizliğinden sorumlu temizlik görevlilerimizin sayısını artırdık.
  •  
  • Toplantı odaları, ofisler, sınıflar gibi ortak kullanım alanlarında kullanılmak üzere el antiseptikleri dağıtıldı ve dağıtılmaya devam ediyor.

COVID-19 ve benzeri solunum yolu hastalıklarının yayılımının engellenmesi

COVID-19 gibi solunum yolu hastalıklarının önlenmesi için gerekenler nezle ve grip için geçerli olan önlemlerle benzerdir:

  • Hasta olduğunuzda evde kalınız.
  •  
  • Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı durumunda hemen bir sağlık kurumuna başvurunuz.
  •  
  • Ellerinizi sabun ve suyla en az 20 saniye boyunca sıkça yıkayınız. Su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el temizleyicileri kullanınız.
  •  
  • Hapşırırken ve öksürürken ağzınızı ve burnunuzu dirsek içiyle kapatınız. Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınınız.

COVID-19 hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hastalık konusunda Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Önder Ergönül’ün konuk olduğu videoyu izlemek için linki ziyaret ediniz.

Bu konularda herhangi bir sorunuz olduğu takdirde lütfen koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine yazınız.

Derslerin ve kampüs işleyişinin devamlılığı

  • Halihazırda dersler de dahil olmak üzere normal takvim içerisindeki tüm üniversite faaliyetlerinin dönem sonuna kadar devam edeceğini ve final sınavlarının belirlenen takvime göre yapılacağını öngörmekteyiz.
  •  
  • Hasta olan veya bağışıklık sistemi baskılanmış olan tüm öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızdan derslere veya işe gelmemelerini talep ediyoruz.
  •  
  • Öğretim üyelerimizden ders katılımı ve sınav düzenlemeleri konusunda yukarıda bahsi edilen nedenlerle derse gelemeyebilecek öğrencilere yardımcı olacak şekilde esneklik göstermelerini rica ediyoruz.
  •  
  • Çalışmaların evden ya da alternatif mekanlarda yürütülebileceği durumlarda bu durumların evden çalışma fırsatı olarak değerlendirmesi yönünde inisiyatif kullanılmasını, evden çalışmanın mümkün olmadığı durumlarda ise yukarıda bahsi edilen önleyici hijyen önlemlerine özen gösterilmesini rica ediyoruz.

Ayrımcılık

Çin, Güney Kore, İran, İtalya gibi COVID-19 bulunan ülkelerden olan ancak buralara yakın zamanda seyahati olmayan, COVID-19 vakası ile karşılaşmayan öğrenci, akademisyen ve çalışanların Türk veya diğer uyruklu kişilerden daha fazla hastalığa yakalanma, hastalığı taşıma veya bulaştırma ihtimali bulunmamaktadır. Hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması, belli topluluk veya milletten insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi, Çin ve diğer Asya ülkeleri başta olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın ayrımcılık konusu haline gelmemeleri için azami dikkat göstermemiz olağanüstü önemlidir.

Sürekli bilgilendirme

Üniversite yönetimi olarak olası yeni önlemler konusunda değerlendirmelerimiz sürmektedir. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Koronavirüs Hakkında Alınacak Tedbirlere İlişkin Önerilerine ulaşabilirsiniz.

COVID-19 ve ilgili tüm konulara ilişkin sorularınızı koronavirusyonetimmerkezi@ku.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Virüsün kampüs işleyişine çeşitli yönlerden nasıl bir etkide bulunacağına dair çok sayıda soru olduğunu biliyoruz. Üniversite yönetimimiz bu konularda kararlar almaya devam edecek ve sizlerle sürekli olarak iletişim halinde olacaktır.

Bu zorlu dönemden geçerken hepinize anlayışınız için şimdiden en derin teşekkürlerimi iletir ve tüm hususlarda yapıcı iş birliğinizi rica ederim.

Selam ve sevgilerimle,

—Umran

Umran S. İnan

REKTÖR