Prof. Dr. Metin Sitti, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin panelinde konuştu. Ekonomi

Prof. Dr. Metin Sitti, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin panelinde konuştu.

“Yeni dünya multidisipliner bakış açısına sahip bireyler tarafından yönetilecek. Mezunlarımızın geçen yıl %10’u kendi işini kurdu. Amacımız sosyo-ekonomik katkı anlamında, ne kadar çok start-up yaratırsak, ne kadar çok yarattığımız patentler lisans olarak endüstriye ürün olarak kazandırılırsa bu Türkiye’nin ilerlemesine çok önemli bir katkı sağlıyor. Üniversitemizin çok önemli bir eğitim vermenin yanında araştırmanın ve inovasyonun da dünya standartlarında çok başarılı olması önemli bir kriterimiz…”

MS Tedavisinde Yeni Umut Araştırma

MS Tedavisinde Yeni Umut

Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Ege Anıl Uçar, Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir ve ekip arkadaşları, genç yetişkinlerde engelliliğin önde gelen nedenlerinden biri olan multipl sklerozun (MS) tedavisi üzerine yaptıkları araştırmayı Frontiers in Cellular Neuroscience dergisinde yayımladı.

Kurgusal Anıların Otobiyografik Fenomenolojisi Araştırma

Kurgusal Anıların Otobiyografik Fenomenolojisi

Psikoloji Bölümü'nden Doktora Öğrencimiz Osman Görkem Çetin ve Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün gerçek yaşam anıları ile kurgusal anılar arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları incelemeyi amaçladıkları araştırma Memory Dergisi'nde yayımlandı.

İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik Ödüller

İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, EFMD İşletme Okulları Etki Sistemi’nde (BSIS) Türkiye’den yer alan ilk kurum oldu

Times Higher Education Öne Çıkanlar

Times Higher Education

Times Higher Education (THE) Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Koç Üniversitesi Türkiye’de birinci olarak yer almıştır. Dört senedir en üst sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz.

Glossofarengeal Nevralji Tedavisinde Gamma Knife Radyocerrahisi Araştırma

Glossofarengeal Nevralji Tedavisinde Gamma Knife Radyocerrahisi

Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Selçuk Peker ve Doç. Dr. M.Yavuz Samancı tanısı zor olan ve hastaların yaşam kalitesini ciddi ölçüde bozan glossofarengeal nevralji hastalığının tedavisinde başvurdukları Gamma Knife radyocerrahisi sonuçlarını Headache: The Journal of Head and Face Pain dergisinde yayımladılar.

Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea Üyeliği Öne Çıkanlar

Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea Üyeliği

Dr. Aylin Küntay, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakultesinin Dekanı Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea üyeliğine seçildi. 1988'de kurulan Academia Europaea, Avrupa çapında bilgi ve eğitimi ilerletmeye adanmış saygın bireysel üyelerden oluşan seçkin bir Avrupa Beşeri Bilimler, Edebiyat ve Bilim Akademisi'dir. Prof. Dr. Küntay, dil ve iletişim gelişimi, sosyo-bilişsel gelişim, sosyal etkileşim, jest çalışmaları, çocuklara yönelik girdi ve etkileşim alanlarına yaptığı önemli katkıların yanı sıra sosyal robotlar ve eğitim alanlarındaki öncü çalışmalarına istinaden bu saygın konuma yükseltilmiştir.

Araştırmacılarımız SNUPN Geninin Sorumlu Olduğu Yeni Bir Kas Hastalığını Ortaya Çıkardı Öne Çıkanlar

Birçok disipline ait araştırmaların yayınlandığı, yüksek etki faktörüne sahip bir dergi olan Nature Communications'ta yakın zamanda yayımlanan devrim niteliğindeki bir çalışma, kas distrofisinin yeni bir alt tipinin tanımlanmasını sağlayarak SNUPN geninin kas hücresi fonksiyonundaki beklenmedik rolünü ortaya koydu.

Prof. Dr. Sami Gülgöz ve KURAM Lab Öğrencileri – Applied Cognitive Psychology Dergisi Öne Çıkanlar

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden lisansüstü öğrencileri Zeynep Adıgüzel, Demet Ay, Ezgi Bilgin, Selin Buse Coşkuner ve Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün (KURAM Laboratuvarı) "COVID-19 Pandemisi Sırasında Geçmişi Hatırlamanın ve Geleceği Hayal Etmenin İşlevleri" başlıklı makalesi Applied Cognitive Psychology dergisinde yayımlandı.

Prof. Dr. Seda Kızılel - Hücre Plakanızı Nasıl Alırdınız? Öne Çıkanlar

Prof. Dr. Seda Kızılel - Hücre Plakanızı Nasıl Alırdınız?

İncecik bir kâğıt düşünün. Şimdi de bu kâğıdın hücrelerden oluştuğunu düşünün, üstelik kendi hücrelerinizden.

Ekonomi 2024-05-07 14:13

Prof. Dr. Metin Sitti, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin panelinde konuştu.

Araştırma 2024-05-21 07:23

MS Tedavisinde Yeni Umut

Araştırma 2024-05-24 14:04

Kurgusal Anıların Otobiyografik Fenomenolojisi

Ödüller 2024-05-21 06:48

İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik

Öne Çıkanlar 2024-05-20 08:20

Times Higher Education

Araştırma 2024-05-14 14:53

Glossofarengeal Nevralji Tedavisinde Gamma Knife Radyocerrahisi

Öne Çıkanlar 2024-05-10 10:12

Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea Üyeliği

Öne Çıkanlar 2024-04-19 12:24

Öne Çıkanlar 2024-03-22 10:18

Öne Çıkanlar 2024-03-21 07:58

Prof. Dr. Seda Kızılel - Hücre Plakanızı Nasıl Alırdınız?